Axa Direct

• Autor wątku Autor wątku xcool
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xcool

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam Wszystkich.

Mój problem polega na tym, że podczas wysyłania wiadomości z rezygnacja z ubezpieczenia OC "zjadłem" jedną literkę w adresie zamiast serwis@axadirect.pl wpisałem sewis@axadirect.pl. Pewny tego, że wypowiedziałem im umowe zawarłem następną z innym ubezpieczycielem. Niestety dostałem od Axy pisemko z wezwaniem do zapłaty i wiadomością iż polisa została przedłużona.
Czy można to jeszcze jakoś odkręcić??

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
1. co mówiła Twoja polisa lub jej warunki ogólne odnośnie wypowiadania? nie powinno to było być przypadkiem na piśmie (list)?

Nie, wystarczyło powiadomienie mailowe na dzień przed końcem umowy.

xcool napisał:
Nie, wystarczyło powiadomienie mailowe na dzień przed końcem umowy.
Zacytuj ten fragment umowy, bo w mojej jest inaczej:
Zawiadomienia oraz oświadczenia woli
§ 9.1
1. Wszelkie zawiadomienia i wyjaśnienia mogą być skutecznie dokonywane w rozmowie telefonicznej rejestrowanej i archiwizowanej przez AXA DIRECT, drogą elektroniczną (fax lub scan dokumentu) lub w formie pisemnej, z wyjątkiem oświadczeń Ubezpieczającego dotyczących rozwiązania umowy ubezpieczenia, które mogą być składane wyłącznie w formie pisemnej lub drogą elektroniczną (fax lub scan dokumentu).

A jak z udowodnieniem, że wypowiedzenie emailowe dotarło?

Ostatnia edycja:
Chodzi właśnie o ten mój błąd literowy, nie wpisałem jednej literki w adresie mailowym. Owszem dzwoniłą dzisiaj do mnie Pani z Axy z powiadomieniem, że odnależli mojego maila ale z niepoprawnym adresem. O tym, że wystarczy jeden dzień przed zakończeniem ubezpieczenia poinformował mnie ich pracownik na infolini.

Jak odnaleźli skoro był zły adres elektroniczny??

Co do terminu dobrze Cię poinformowano - nie później niż 1 dzień przed końcem polisy należy ją wypowiedzieć.

Przepraszam, że nie odpowiedziałem na pytanie. Czyli jestem zmuszony zapłacić za drugą polise?? Po jakim czasie zajmie się tym windykator??

No trudno zapłacę ale chciałbym zrobić to dopiero po okresie wakacyjnym czy do tego czasu zajmie się już tym windykacja??

Powrót