Axa zapłata za 2010 rok

• Autor wątku Autor wątku Luca O
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luca O

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Witam ,dzwoniłem dziś do Axa celem informacji nt ubezpieczenia ,Pan który rozmawiał ze mną stwierdził po Moich danych ze mam zaległości wobec Axa za rok 2010-2011 w kwocie 1000 PLN ,za nieopłacenie OC , sytuacja faktycznie mogła się zdarzyć gdyż byłem za granicą a samochód w Polsce został itd
Teraz mam pytanie ,czy jeśli do chwili obecnej Axa nie wysyłało mi pisma ze mam uregulować dług to po 8 latach nie jest on przedawniony ?

Jest przedawniony , nawet jeśli wysłała takie pismo

nowoczesny Rysiek napisał:
Jest przedawniony , nawet jeśli wysłała takie pismo

W takim razie w jaki sposób mogę ubezpieczalni "przekazać" że w/w opłata jest przedawniona ?
Jakie przesłanki są do tego że ta zapłata już jest przedawniona ? Jaki musi minąć termin by taka klauzula była prawomocna ?
Co jeśli ubezpieczalnia wysłała do mnie pismo np w 2015 z nakazem zapłaty ? Zmieniłem miejsce zamieszkania w 2015r. Ale przekazałem by wszystkie korespondencje przekazywane były na nowy adres ,mogło się zdarzyć że korespondencja wróciła spowrotem do

Uczciwie jeśli Axa zapewniała Ci ochronę powinieneś uczciwie uregulować należność :(

Dobrze,ale dlaczego nikt nie raczył się mnie poinformować o zaległościach, wiadomo każdy z Nas ma na głowie wiele spraw ,i niektóre z nich umykają tak jak mi w/w ,jeśli dług jest z 2011 roku i sam o nim się dowiedziałem to dlaczego nie wnieść przedawnienia roszczenia

Powrót