Badania na prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku Premislao90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Premislao90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam... Zdiagnozowano u mnie schizofrenie paranoidalna, od września 2020 do kwietnia 2022 byłem na detencji psychiatrycznej w szpitalu... Wczoraj przyszło do mnie pismo ze Starostwa Powiatowego z informacją, że prokurator wystąpił z wnioskiem do starosty o skierowanie mnie na badania lekarskie w celu stwierdzenia przeciwwskazań lub braku przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów (kategoria B)... Zażywam zolafren 5 mg rano i 5 mg wieczorem oraz Depakine Chrono 500 mg - 1 tabletkę rano i 1 wieczorem... Przyzwyczaiłem się do leków i obecnie nie odczuwam specjalnie jakiś skutków ubocznych... Śpię prawidłowo, w ciągu dnia nie jestem senny, pracuje na 3 zmiany, 4 święta w miesiącu, cukier mam w normie... Jedyny skutek uboczny jaki odczuwam to zmniejszone libido. Współpracuje z lekarzem psychiatra, mam systematycznie co miesiąc wizytę... Prawo jazdy mam od 14 lat, nigdy nie spowodowałem wypadku samochodowego, w życiu zapłaciłem może 3 mandaty... Jak myślicie, zostaną mi cofnięte przez lekarza uprawnienia na prowadzenie samochodów kat. B?

Jak prokurator zdobył informacje o twojej chorobie?

Miałem sprawę karna, prokurator wysłał mnie na badanie do biegłych psychiatrów, biegli orzekli że byłem niepoczytalny, sąd umieścił mnie w szpitalu, wyszedłem ze szpitala i prokurator zainteresował się moim prawo jazdy.

Powrót