K
karina1995
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Witam. Wyczytalam ze niepelnosprawny stazysta nie ma takich przywilejow co niepelnosprawny pracownik. Przez co nie ma zwolnien na wykonanie specjalistycznych badan. Jak to sie ma to tego ze musze wykonywac regularnie badania (zw z schorzeniem na ktore mam orzeczenie) rowniez na stazu i otrzymuje za ten okres l4. Czy pracodawca moze odmowic? Prosze wytlumacz mi ten zapis.
Moje schorzenie moze wymagac rowniez kilkudniowego pobytu w szpitalu gdzie przeprowadzane sa badania kontrolne. Jesli trafie do pewnego szpitala moge byc przetrzymana tak długo az lekarz nie zleci badan wg jego wiedzy medycznej i nie sprawdzi wszystkiego. Obecnie jestem badana u pewnego (innego) specjalisty na krotkotrwaly pobyt ale musze sie przygotowac i dojsc do siebie po badaniu
Moje schorzenie moze wymagac rowniez kilkudniowego pobytu w szpitalu gdzie przeprowadzane sa badania kontrolne. Jesli trafie do pewnego szpitala moge byc przetrzymana tak długo az lekarz nie zleci badan wg jego wiedzy medycznej i nie sprawdzi wszystkiego. Obecnie jestem badana u pewnego (innego) specjalisty na krotkotrwaly pobyt ale musze sie przygotowac i dojsc do siebie po badaniu
Ostatnia edycja: