Badania WK po odebraniu prawa jazdy a pobyt w szpitalu psychiatrycznym.

• Autor wątku Autor wątku dyko25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dyko25

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam, nie jestem pewien czy umieściłem temat w odpowiednim dziale, jeżeli nie to bardzo przepraszam.
Zostało mi odebrane prawo jazdy kat. A za jazdę w stanie nietrzeźwości. Sąd wyznaczył karę pozbawienia prawa jazdy na 1 rok, zaliczając na poczet kary okres od odebrania prawa przez policję i jakąś grzywnę. Myślałem, jak powiedział zresztą znajomy prawnik, że jeżeli prawo zabrano na rok to bez żadnych dodatkowych komplikacji (ponownego egzaminu czy jakichś badań) zostanie mi ono po roku zwrócone. Okazało się jednak że będę musiał przejść badania. W między czasie z pewnych powodów trafiłem do szpitala psychiatrycznego i obecnie dalej się leczę. Dostałem z WK list o "wszczęciu postępowania administracyjnego" informujący że będę się musiał stawić na badania. Chciałem zapytać, czy na tych badaniach będą pytać o takie rzeczy i czy jeżeli powiem o pobycie w szpitalu i leczeniu to istnieje w ogóle możliwość że odzyskam prawo jazdy? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Witam lepiej nie mówić oni w WOMP nie będą mieć takiej wiedzy nie otrzymują żadnej dokumentacji z wydziału komunikacji. Ale już pewnie o tym wiesz.
Ps. I jak zakończyła się sprawa?

Powrót