Badanie psychotechniczne po wypadku a zwrot kosztów

• Autor wątku Autor wątku dirtyguma
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dirtyguma

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Mam pytanie i proszę o pomoc.Prowadziłem auto i potrąciłem śmiertelnie kobietę nie z mojej winy.Byłem trzeżwy.Sprawa jest w toku i pewnie trochę potrwa.Otrzymałem skierowanie z Policji na badania lekarskie i psychotechniczne do WOMP.Okazuje się,że koszt takich badań to około 500 Pln.W tym momencie nie stać mnie na to.Czy muszę sam za nie zapłacić czy istnieje opcja napisania pisma (tylko nie wiem do kogo) w tej sprawie,aby koszta poniósł inny organ.Proszę o pilną pomoc,gdyż niedługo muszę się już zgłosić na nie.

Ty ponosisz a nie organ. Przecież to ty jesteś sprawcą a nie organ, chyba że uważasz że nie jest winny.

Chodzi o to,że na pewno będę uniewinniony.Kobieta przechodziła przez ulicę w miejscu niedozwolonym.Dlaczego mam płacić za badania skoro ja nie potrzebuję tych badań.Skierowanie jest z Policji.

Tego czy będziesz uniewinniony to nie bądz taki pewien,nawet spodziewał bym się zakazu prowadzenia pojazdów.

Więc złóż zażalenie na tą decyzję.

A do kogo złożyć zażalenie?

Masz na pouczeniu. Wystarczy przeczytać.

Paweł7801 napisał:
Tego czy będziesz uniewinniony to nie bądz taki pewien,nawet spodziewał bym się zakazu prowadzenia pojazdów.

Na jakiej podstawie zakaz prowadzenia pojazdow?

Powrót