Bank, a nie ważny dowód osobisty.

• Autor wątku Autor wątku pawel_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel_ek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, mam konto w Alior Banku, nie korzystałem z niego od roku, lecz regularnie wpływamy tam środki, nazbierała się tam pewna suma, lecz podłączony numer telefonu do przelewów jest już dawno nie aktywny. Najlepsze to, że poszedłem do banku i powiedziała mi pani, że mam nie ważny już dowód osobisty i nie może ona wykonać żadnej operacji na moim koncie, żeby zamówić kartę lub zmienić ten numer (chodz wydaje mi sie że jak by chciala mogla by tak zrobic, bo zaslaniala sie kamerami ze tak nie moze). Na dowod musze czekac 30 dni a pieniedzy potrzebuje teraz, czy nie ma na to jakiegos sposobu czy moze ktos pracuje z panstwa w aliorze lub orange aby mi pomoc, jestem sklonny za to zaplacic.

A masz inny dokument tożsamości? Paszport?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Tylko dowód osobisty, paszportu nigdy nie miałem. Teraz pozostaję bez środków do życia i nie wierzę że aż taka jest biurokracja i ciężko dokonać chociażby tej zmiany do kodów sms abym mógł wykonać przelew.

Możesz spróbować na infolinii

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Na infolini odsylaja do pobliskiej placowki, a w placowce mnie ignoruja.

Ostatnia edycja:
Bant w ten sposób broni Cię przed nieautoryzowanym dostępem do środków.
Na przyszłość trzeba swego pilnować na bieżąco.

Rozumiem, ale jak przychodze z dowodem osobistym ,nie wazne czy jest aktuany ale potwierdza moja tozsamsosc ;/ Zglosilem reklamacje do banku zobaczymy co powiedza ;/ Moze jakies zaswiadczenie z urzedu ktore potwierdzi moja tozsamasc nie ma pojecia ;/

A zaświadczenie z gminy o tym że dowód jest w trakcie wyrabiania nie wystarczy ?

Zerknij do art. 40 i 43.1.6 Ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych.
Równie dobrze możesz Jokerem się legitymować.

Pozostało czekać na dowód osobisty do 3 tyg.

pawel_ek napisał:
Pozostało czekać na dowód osobisty do 3 tyg.

Duże miasto wojewodzkie - 7 dni.

Niby do 30dni ale mozna spawdzac via net po tygodniu.

Zgorzelec/Gorltiz niby mówią ludzie że do 2 tyg. nawet dostaja. Pozostala tylko nadzieja, chodz probuje jeszcze z orange odzyskac ten numer co podlaczony jest do banku.

wystarczy zaświadczenie o zameldowaniu i ect

Miewam podobne problemy, z tym, że na dowodzie mam inny adres zameldowania, a jestem po zmianie meldunku bez wyrobienia nowego dowodu osobistego (W urzędzie miasta powiedziano mi, że nie muszę wyrabiać nowego dowodu osobistego).

Powrót