bank a odsetki

• Autor wątku Autor wątku blondi285
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blondi285

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Mam pewien problem spłacam kredyt z windykacji od 3 lat a ktedyt wogóle nie zmalał.Mam długu 14 tyś. i ten dług wogóle nie maleje bo bank ciągle nalicza odsetki. Czy bank może naliczać odsetki skoro spłacam dług? :(

blondi285 napisał:
Czy bank może naliczać odsetki skoro spłacam dług? :(
może. ale lepiej sprawdź w jakiej wysokości... znam przypadek, że bph liczył ponad 40% rocznie...

Ja mam 23% więc troche dużo.A można coś zrobić żeby bank nie naliczał odsetek? I dlaczego wciąż je nalicza skoro spłacam dług?

blondi285 napisał:
A można coś zrobić żeby bank nie naliczał odsetek?
poza radą robilee, to jeszcze możesz porozmawiać z dyrektorem, jako kobieta. a nuż wyrazi zgodę :D
blondi285 napisał:
Ja mam 23% więc troche dużo.
odsetki nie mogą przekroczyć 16% potrzeba by ktoś dobry w finansach policzył to wszystko i jeśli trzeba będzie - bo rzeczywiście bank liczy po 23% - zrobił korekte, poinformował bank o obliczeniach i nowych kwotach.
miałem taki przypadek, obliczylismy, wysłalismy a właściwie to czlowiek oświadczył bankowi ile mu zostało, zapłacił te 26zł. bank nawet nie pisnął... aha, jeszcze było potrącenie bo bank ponaliczał jakieś monity, których nie potrafił udowodnić. i tylko przyszła odpowiedź że w trosce o najwyższa jakosć obsługi klienta i owocną współpracę te opłaty anuluja. takie wyjście z twarzą w wersji public relation :)

Powrót