Bank of America Nigeria

• Autor wątku Autor wątku bass517
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bass517

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, ostatnio postanowiłem sprzedać swój laptop , wystawiłem go na aukcji jak należy i nagle po kilku godzinach dostałem ofertę kupna laptopa jednak z jakiś tam powodów kupujący nie mógł kupić go przez system allegro.

Oczywiście zgodziłem się jednak w grę wchodził tyko przelew na konto , kupujący zgodził się co mnie zaskoczyło bo kto normalny przelał by pieniądze na konto bez żadnych zabezpieczeń że wyślę towar.

Podałem swoje dane do konta, kupujący podliczył sobie koszt kupna i dodał do tego 200zł niby że za zakończenie aukcji i szybkie wysłanie.
Dziś rano dostałem Email z baku taki ja w tytule a jego treść jest następująca:

Dear xyz,

We are one step away from crediting your account,Your Pending funds of 1,900.00 PLN has been deducted from Zdzichowski Ewa's account.Once we verify the tracking code for the item, We would remit funds to your Bank account immediately. Your funds is 100% safe and secured with us, To this effect the sender has no right to withdraw or claim money back .

Forward valid tracking code to our Account Review Department at : bankofamerica.onlinecustomercare@fastservice.com.

We have rigorously examined and confirmed the Payment to be VALID.
Go ahead and create the shipment to the buyers desired shipping address below only.

Shipping information
Delivery Address: Name: Sulaimon Femi S
Address: 132 Sunmonu Street
City: Agege
State : Lagos
Zip Code: 234-01
Country: Nigeria
Phone Number :8024944928
OK To Ship

Transaction ID: LB904004TM198881PL

z emaila wynika iż muszę najpierw wysłać laptopa na wskazany adres i wysłać numer przesyłki do banku wtedy oni wykonają przelew do końca.

Pierwszy raz spotykam się z takim czymś ale sądzę że to jakieś oszustwo .

Dodam jeszce tyle iż kupujący pisał bardzo niezrozumiale po polsku czasami nawet dodawał do zdań angielskie słowa.
I co dziwna email kupującego :ewa.allegro0000@gmail.com (Zdzichowki Ewa)

Proszę o poradę

Powrót