Bank of america

• Autor wątku Autor wątku Tomix200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomix200

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Pewien człowiek, który aktualnie mieszka w USA chce, żebym wysłał paczkę do Nigerii (iphone 3g 8gb). Ma mi za nią zapłacić 360 EURO. Warunki są takie, że ja dostaje maila od banku (do którego on rzekomo wpłacił pieniądze), i muszę na adres tego banku wysłać numer przesyłki paczki do nigerii, i dopiero pieniądze trafią na moje konto. Pierwszy raz takie coś widzę, czy mógłby mi ktoś powiedzieć o co tutaj chodzi? Mogę dać screeny.

PS. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, pierwszy raz jestem na tym forum.

Proszę wpisać w google hasło "nigeryjski przekręt".
Pozdrawiam serdecznie.

a tu tez Nigeria..:D

wczoraj mnie zasypal E-mail Bank plc.
lagos Nigeria.
Jessssuuu prawie setka ich byla do polnocy.

Tylko im podac dane moje :)))he he
a gotowka i karta zaraz bedzie moja,uffff ...ale sie wzbogace

nadeszly od pana mieszkajacego w USA/nawet nazwisko i numer telefonu jest

http://pl.wikipedia.org/wiki/Nigeryjski_szwindel

Ostatnia edycja:
Do mnie również kilka dni temu zaczął wypisywać niejaki Michael Keith, pan któy rzekomo chciał zakupić do syna telefon komórkowy dla swojego syna w Lagos, Nigeria.

Dostałam właśnie potwierdzenie z banku z którego wyczytałam że musze najpierw wysłać paczkę i dopiero ja bank nie wiem jakim cudem dostanie potwierdzenie od Pocztex-u to wyśle mi pieniądze :)

sprawdzałam również wszystkie dane czy jest taki bank, telefony, adres do wysyłki i jedyna niezgodność jaka nastąpiła to nie ma takiej ulicy w tym całym Lagos :)

Ludzie nie dajcie się na to nabrać. Przecież to już odrazu śmierdzi - sama dostałam kiedyś meile - chcieł telefon kupić - nawet z nim meilowałam - ale przecież odrazu widać, że angielski jest z translatora , i ta proponowana cena - taka duża -

Niechem nikomu ubliżać ale niektórzy przez własną pazerność tracą i kase i telefonu które wysyłają

Oczywiście że dopóki bym nie miała pieniędzy fizycznie na koncie za nic w świecie nie wysłała bym nic.

poza tym co ma bank do potwierdzenia wysyłki przez nasz polski Pocztex :)

No na szczęście ty tak myślisz - ale niestety wiele osób rozumuje inaczej a potem jest płacz. Dziwie się tylko, że mimo tylu oszust sprawa w ogóle nie jest nagłośniona

Powrót