bank sprzedal ponownie kredyt firmie windykacyjnej czy to jest legalne

• Autor wątku Autor wątku lukas28c
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas28c

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie .Moja historia zaczyna sie od tego ze wziolem kredyt w banku pko bp ,nie moglem go spłacać. Dostawałem pisma od banku później od firmy windykacyjnej kruk miedzy czasie cos wplacalem na ile mnie bylo stać, po czym firma kruk oddala sprawe do sadu .Sprawa sie odbyla zaocznie . Zaraz po niej przyznano mojej zonie komornika i zaczol pobierac jej z konta 300 złotych msc (na to chwile mieliśmy do spłacenia 17123zł+ koszty komornicze) przez dwa miesiace po czym dowiadujemy sie ze bank wycofal postępowanie egzekucyjne i sprzedal dług firmie windykacyjnej od ktorej dostaliśmy pismo z ktorego wynika ze mamy do splaty 20200 zł plus odsetki ktore dalej rosną 10 zł dziennie i mam 5 dni na wpłacenie całego zadłużenia a jesli tego nie zrobie firma oddaje sprawe do sadu i pewnie znowu kwota podniesie sie o koszty itd. czy rzucanie moim zadłużeniem od firmy windykacyjnej do sadu z sadu do komornika i znowu od komornika do firmy windykacyjnej potem do sadu itd jest normalne i legalne w taki sposob nigdy nie spłacę tego kredytu,a naprawdę bardzo tego chce ale po ludzku jestem załamany z góry dziękuje za zainteresowanie sie moim postem i odpowiedz

coś tu nie gra..., czy ma pan pierwszy nakaz zapłaty od kruka? czy to dotyczy tego samego zadłużenia? a może po prostu komornik zajął się sprawą na podstawie bankowego tytułu wykonawczego a nie nakazu zapłaty?Ponadto z jakiej racji komornik zaczął pobierac zarobki żony? czy to był kredyt na pana czy na żonę?

dziekuje za odpowiedz.od kruka dostalem duzo wezwan o zaplate jednak nie moglem tego zadluzenia splacac poniewaz nie pracowalem wiec bank oddal sprawe do sadu tam przyznano mi komornika ,poniewaz nie mam aktualnie stalego zatrudnienia a moja zona byla moim poreczycielem zajeli jej konto, ale tylko na dwa miesiace a potem bank wycofal sprawe o postepowanie egzekucyjne ktora byla zasadzona i sprzedal znowu do drugiej firmy windykacyjnej ktora ma kolosalne odsetki i brutalne metody odzyskiwania zadluzen...

pisze Pan że bank oddal sprawę do Sądu - pytanie: czy bank wystąpił z powództwem cywilnym czy oddał sprawę do sądu celem nadania klauzuli wykonalności na BANKOWY TYTUŁ EGZEKUCYJNY. Na tej podstawie komornik może dochodzić roszczeń. Jeżeli egzekucja jest bezskuteczna zostaje umorzona, a dalej bank może sprzedać dług firmie windykacyjnej. Podejrzewam, że umowa kredytowa, która została podpisana zawierala klauzule w której wyraził pan zgode na obarczenie siebie kosztami windykacji przez zewnętrzną firmę i stąd pojawiają się dodatkowe wysokie koszty windykacji

Powrót