Bank Statement w Social Office Irlandia

• Autor wątku Autor wątku anad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Czy Social Welfare Office maja prawo żądać od nas wyciągu z banku . Przecież jest coś takiego jak ochrona swoich danych, dlaczego social interesuje jaki ja dokonuje operacje bankowe. Wydaje mi się że wyciąg z banku może żądać tylko prokurator lub sąd ,a nie zwykły urzędnik. Gdy tylko pytam na jakiej podstawie to żadają to nigdy nie uzyskuje odpowiedzi bo same nie wiedzą . Proszę o podanie mi czy jest jakaś ustawa na to bo ja szukałam ale nigdzie nie było informacji na ten temat, jedyne co znalazłam to to że list z banku może potwierdzic mój adres w Irlandii i nic więcej na ten temat nie znalazłam w przepisach socialnych.

Witam,

Od dawna usiłuję ustalić podstawy prawne żądania przez kontrolera SW wyciągów bankowych w przypadku osób na zasiłkach i na rentach zdrowotnych...niestety,ŻADEN prawnik nie potrafi mi podać podstawy prawnej etc.Mówią,że jest to zwyczajowe żądanie i koniec...Czy ktoś nam odpowie na ten temat ostatecznie i z podaniem art.ustawy etc???:mad:

Nie ma TU żadnego ZAWODOWEGO PRAWNIKA aby nam odpowiedzieć???:mad::mad::(

Chyba jednak trzeba to pytanie skierować do Ministerstwa Spraw Socjalnych...
Wątpię jednak,czy ONI znajdą jakiekolwiek usprawiedliwienie na swoje bezprawne postępowanie...

Czy Social Welfare Office maja prawo żądać od nas wyciągu z banku anad
anad
Jeżeli masz oszczędności na koncie nie należy się socjal lub inna pomoc państwa.
Dlatego o to pytają. To jest stosowane UE

Oki doki ! Tyle to ja tez wiem...Nie możesz mieć więcej niż 50K e itd...
Ale chodzi mi tu o PODSTAWĘ PRAWNĄ takiego żadania-tj.naruszenia tajemnicy bankowej,prywatności,godności i tej całej inwigilacji obywateli...

Szukam jakieś PODSTAWY PRAWNEJ-:help:tj.USTAWY,rozporządzenia Rządu,Premiera,Ministra Finansów etc.. Bo,że ZWYCZAJOWO to jest stosowane-to ja wiem,bo wciąż ode mnie tego żądają !!! :mad:

Gdy tylko pytam na jakiej podstawie to żadają to nigdy nie uzyskuje odpowiedzi bo same nie wiedzą .

to tak jak u nas w DE
nawet sad nie wiedzial:D, czytałam kiedyś wyrok

belunia napisał:
to tak jak u nas w DE
nawet sad nie wiedzial:D, czytałam kiedyś wyrok

A to już oznacza BEZCZELNE ŁAMANIE PRAWA w całej Unii Europejskiej?!!!:mad:

Co wcale nie znaczy,że MY-OBYWATELE tych państw, mamy na to pozwalać!:!:

Walczmy więc IGNORUJĄC takie bezprawne i bezpodstawne żądania!

Poprośmy o PODSTAWĘ PRAWNĄ !!! I tyle! Tylko tyle !!!

Ostatnia edycja:
a o akurat bardzo dobre pytanie i proponuje zapytanie skierowac do Ministerstwa oraz do Komisji Europejskiej i do banku

Bo jesli ja przedstawie swoje wyciągi bankowe to kto mi udowodni ze tam nie ma jakiegoś wałka ? Przeciez chyba muszą to potem odesłać do banku aby sprawdził czy się zgadzają ze stanem faktycznym i chyba bank udziela takiej informacji

ale zeby napisać skargę trzeba mieć jakąs podstawe prawną

A jak nikt jej nie zna , tylko z ulicznych plotek ją stosuje to jak się odwołać lub skargi pisać

Pytanie jest proste
Podstawa prawna umożliwijąca naruszanie mojej prywatnośći bankowej , link

Powrót