bank + windykacja

• Autor wątku Autor wątku tomek-92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
m top BTE ma klauzulę Nie zapłaci, nie dogada się - Komornik i tyle. Nie ma znaczenia powód nieregulowania rat w niepełnej wysokości. Pozamiatane...na razie pod dywan. Proszę zwolnij, nie mam zamiaru. Ciągle potykać się o twoje niekoniecznie sensowne podpowiedzi....

Tak jak napisał korf masz pozamiatane, musisz spłacać. Jeżeli chodzi o wypowiedź m top to prawdopodobnie bank uzyskał klauzulę wykonalności na podstawie BTE, stąd poprzez swój oddział windykacyjny przesłał informację dłużnikowi.

korf napisał:
m top BTE ma klauzulę Nie zapłaci, nie dogada się - Komornik i tyle. Nie ma znaczenia powód nieregulowania rat w niepełnej wysokości. Pozamiatane...na razie pod dywan. Proszę zwolnij, nie mam zamiaru. Ciągle potykać się o twoje niekoniecznie sensowne podpowiedzi....

Mój ostatni post był do efka88.Pytanie odnośnie powodu zostało zadane(co można rozpoznać po cytatach),gdyż być może efka88 jest np.na zasiłku dla bezrobotnych,a kredyt był ubezpieczony od utraty pracy

marcel20 napisał:
Tak jak napisał korf masz pozamiatane, musisz spłacać. Jeżeli chodzi o wypowiedź m top to prawdopodobnie bank uzyskał klauzulę wykonalności na podstawie BTE, stąd poprzez swój oddział windykacyjny przesłał informację dłużnikowi.
korf właśnie to napisał:)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ja chcę to spłacić tylko żeby odbyło się to bez komornika :/ od dwóch dni próbuję się do banku dodzwonić ale oczywiście nikt nie raczy odebrać :/ jak zaczeły się moje problemy finansowe to kontaktowałam się z bankiem ale bank nie chciał pójść na ugodę :/ nic nie wysyłali, żadnych wezwań, upomnień itp...i od razu takie coś. nic próbuję dzwonić dalej może pójdą na ugodę przed oddaniem sprawy do komornika bo przecież chcą odzyskać swoje pieniądze a jak oddadzą spawę do komornika to nic nie uzyskają, poniewać mam najniższą krajową.

Powiem tak sam byłem w podobnej sytuacji, bank nie chciał pomimo moich chęci, dogadać się ze mną. Życzę wytrwałości ale sukcesu nie gwarantuję :( Poza tym już sobie odpowiedziałaś co się stanie jak będzie komornik. Trzeba wybrać mniejsze zło.....

Z tego co wiem to PKO idzie na ugodę bez żadnych problemów. Credit agricole jeszcze wtedy lukas bank nie chciał iśc na żadną ugodę. Teraz już pracuję i chcę spłacić ten cholerny kredyt i nie mieć z tym bankiem nic wspólnego. Komornik... to już nie będzie dobrze, ponieważ pójdzie inf do pracy a tego chciałabym uniknąc i dlatego zależy mi żeby odbyło sie to bez jego udziału...ale wypadałoby żeby chociaż jeden z pięciu numerów raczyli odebrać, później stwierdzą, że nikt się z nimi nie kontaktował w tej sprawie i komornik zapuka do drzwi. Jak można się z nimi spóbować dogadać skoro nawet tel nie odbierają:/

Tak jak @marcel20 uważam, że sprawa jest zbyt poważna by próbować ją załatwić telefonicznie. Konieczna wizyta w banku i rozmowa, nie z szeregowym pracownikiem, ale z kimś kto ma kompetencje i właściwe umocowanie w strukturze banku.

Powrót