Bank wpisuje w BTE osobę postronną!

• Autor wątku Autor wątku amirkhan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amirkhan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Bardzo proszę o radę. Jestem współwłaścicielem działki na którą był kredyt. Nie byłem współwłaścicielem kredytu ani żyrantem.
Jednak BTE jak BTE ma swoje prawa. Bank wpisał mnie jako dłużnika.
Sprawa klepnięta przez sąd i mam olbrzymi dług.
Sprawa o powództwo przeciw egzekucyjne jest już w sadzie ale trwa to bardzo długo a windykacja komornica niszczy mi życie.
Załóżmy że uda mi się wybronić to co dalej powinienem zrobić?

Czy zostało popełnione przestępstwo?
Jeżeli tak to czy pozywać pracownika który do tego dopuścić czy bank jako instytucję a raczej firmę ???

Dodam że chodzi o kilkaset tysięcy złotych. Jeżeli ktoś chciałby się poczuć w mojej skórze to pewnego dnia przychodzi Pan i mówi, jest Pan winny kilkaset tysięcy, wszystko co Pan ma zostanie zlicytowane, pensja zajęta, jeżeli odmówi Pan spłaty to wierzyciel wystąpi do prokuratury z wnioskiem o możliwe wyłudzenie.

amirkhan napisał:
Witam. Bardzo proszę o radę. Jestem współwłaścicielem działki na którą był kredyt.

Co to znaczy? Kredyt był na zakup działki? Z jakiego tytułu jesteś współwłaścicielem?

Rodzice kupili działkę, zostałem współwłaścicielem działki.
Potem wzięli kredyt. Oni nie ja. Wpadli w długi.
Ponieważ byłem współwłaścicielem i moje nazwisko i imię gdzieś tam przewijało obciążyli mnie całością długu, mnie i ich.

amirkhan napisał:
Ponieważ byłem współwłaścicielem i moje nazwisko i imię gdzieś tam przewijało obciążyli mnie całością długu, mnie i ich.

czyli wszystko ok

outmc napisał:
czyli wszystko ok
Gratuluję szklanej kuli :)
amirkhan napisał:
Bez urazy, jednak powyższe to jeden wielki "bełkot" z którego nic nie wynika. Podobnie jak z pierwszego postu.
Taki przykład;
amirkhan napisał:
Na jakiej podstawie ?
Jedyne co mogę doradzić, to poczytać troszkę forum, potem opisać problem z którego będzie można coś zrozumieć.

Ostatnia edycja:
Niestety, nie zrozumiałem, dlatego poradziłem tak, jak w poprzednim poście.
Natomiast co się tyczy Twojej odpowiedzi, po co stwierdzasz, że wszystko jest "ok" jak to napisałeś, skoro nawet nie rozumiesz co pytający napisał ?

Kanas napisał:
Natomiast co się tyczy Twojej odpowiedzi, po co stwierdzasz, że wszystko jest "ok" jak to napisałeś, skoro nawet nie rozumiesz co pytający napisał ?
ja zrozumiałem, Ty nadal nie. zaczekaj cierpliwie na rozwinięcie

Działka została kupiona ze środków własnych. Została kupiona na podstawie aktu notarialnego. 3 osoby widnieją w akcie notarialnym jako współwłaściciele.
Między innymi ja.

Potem po jakimś tam czasie, rodzice biorą kredyt na budowę domu.
Wpadają w dług. Bank obciąża mnie całością długu.

Nie wiem jak to napisać jaśniej.

Rozumiem, że zgodziłaś się na obciążenie hipoteki? Tak?
Jeśli tak, to podziękuj rodzicom. Bank dochodzi swego.

Powrót