bank zabrał mi peniądze z konta

• Autor wątku Autor wątku grzenio78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzenio78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!!!!

to jest mój pierwszy post i postaram sie napisać krótko i zwięźle

Mam wzięty kredyt mieszkaniowy w banku. Na poczatku miesiąca (przyjmijmy datę 2)bank zamiast ściągnąć mi z mojego konta ratę w wysokości ustalonej w umowie ściągnął mi całą gotówkę. Po 5 dniach (przyjmimy datę 6) bank przywrócił mi zabraną sume pieniędzy pomniejszona o ratę z datą 1. Nie mogłem dysponowac swoimi pieniędzmi przez ten okes. W umowie z bankiem jest pkt który mówi ze za spałatę całości lub części kredytu uważa się dzień dokonania operacji zmiejszającej lub likwidujacej saldo rachunku kredytowego. Ściągnieta suma przyjmijmy że jest to kwota 50 tys a całosc kredytu wynoci 150 tys.

- Czy mam szanse uzyskać od banku zmiejszenie kwoty tego kredytu o zabana sumę???

- Ewentualnie czy mogę się domagać od tego banku zaośuczynienia finansowego za niemożność dysponowania swoimi pieniędzmi w skutek czego poniosłem stratę( mogłem obrócić tymi pieniedzmi na giłedzie i zarobic okreslona sume pieniedzy kupujac np kontrakty)

- Czy takie działanie banku wyczerpuje znamona przestępstwa- oszustwa na moją szkodę?

Z góry dziekuje za odpowiedzi!!!!!

1) nie
2)Tak ,ale musisz udowodnić wymierna poniesioną stratę ,a nie brak hipotetycznych zysków....
3)nie

Powrót