Bardzo dlugi czas oczekiwania na wyrok(i wynik badania krwi)

• Autor wątku Autor wątku ayahuasca
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ayahuasca

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam

Dokladnie 2 marca zostalem zatrzymany przez policje podczas jazdy samochodem w stanie nietrzezwosci. W wydychanym powietrzu mialem 0,9 promila alkoholu, jednak zdecydowalem sie poddac rowniez badaniu krwi. Nastepnego dnia podczas przesluchania postanowilem dobrowolnie poddac sie karze. Sledczy ktory prowadzil sprawe ustalil wyrok z prokuratorem, dopelnil wszystkich formalnosci i powiedzial ze oficjalne postanowienie sedziego zostanie wyslane poczta po tym jak do sadu dotrze wynik badania krwi.

Czekam juz wiec ponad miesiac na list z czymkolwiek - wyrokiem, badaniem krwi, jakas konkretna informacja.
Co mam robic? Czekac jak glupi az w koncu cos przyjdzie czy pojsc do sadu badz policji po wyjasnienia?

Pozdr.

Bardo długi czas? Nie zartuj, same badania krwi trwają często dłuzej...

Ok, to w takim razie jesli wyrok zostanie wydany np. za miesiac, to okres 12msc, na ktore prawo jazdy ma zostac zatrzymane, liczyl sie bedzie od daty zatrzymania (tj. 2 marzec) czy od daty wydania wyroku?

[cytat="ayahuasca":10wmazpj]Ok, to w takim razie jesli wyrok zostanie wydany np. za miesiac, to okres 12msc, na ktore prawo jazdy ma zostac zatrzymane, liczyl sie bedzie od daty zatrzymania (tj. 2 marzec) czy od daty wydania wyroku?[/cytat:10wmazpj]

Jest to uzależnione od tego, czy policjanci zatrzymali Panu prawo jazdy czy też nie.
Jeżeli prawo jazdy zostało Panu zatrzymane w dniu 02 marca, to termin będzie się liczył od tej daty.
Jeśli jednak prawo jazdy ma Pan nadal, to termin po jakim będzie mógł Pan odebrać prawo jazdy będzie się liczył od daty zdania przez Pana prawa jazdy do właściwego Wydziału Kominikacji.

O dobrowolnym poddaniu się karze, i obowiązujących w tej materii zasadach było bardzo wiele tematów - zachęcam do poczytania.

Po jakim wiec czasie wynik badania powinien dotrzec do sadu? Jak dlugo orientacyjnie czeka sie w takich sytuacjach na wydanie wyroku? Minelo prawie poltora miesiaca, a ja dalej nie wiem na czym tak naprawde stoje.

pozdr.

Proszę zadzwonić na Policję i zapytać. co dzieje się ze sprawę, i kiedy ma wyjść akt oskarżenia.

Powrót