C
ciachbajera
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie może ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem napaliłem się by wyjechać do Niemiec blisko Szczecina przeprowadziliśmy się z rodziną, ale tam wcale nie jest tak jak mówiono. Mieszkaliśmy trzy miesiące umowę podpisaliśmy o wynajm z czynszem niezalegaliśmy, lecz nie było tam kratek wentylacyjnych, w mieszkaniu brzydko pachniało wilgocią, okna z rana to były ciągle zaparowane aż ciekła woda, do tego mój synek miał kaszel ciężko ustępujący i katar grzyb był widoczny w łazience zakryty steropianowymi kasetonami ale później wychodził, napisałem o natychmiastowe rozwiązanie umowy i się wyprowadziłem oni tego nie uznali bo mówili, że wysłali by ekipę ale w jeden dzień grzyba nie zlikwidują, mam porobione zdjęcia jako dowód i do tego, że mieszkanie jest odświeżone i wypis z izby przyjęć szpitala z tym adresem o przebytej chorobie dziecka z powodu nieustającego kaszlu. Teraz ta firma nasłała na mnie firmę windykacyjną w Polsce co mam robić. Mieszkanie niedość, że im odnowiłem wpłaciłem kaucje 500 euro a teraz jeszcze mam im zapłacić za dwa miesiące po 372 euro i kaucji mi nie oddali. Proszę o pomoc i poradę.