Bardzo Proszę o Pomoc - Wyrok - Kara Łączna

• Autor wątku Autor wątku Słowikowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam!

Podepne sie pod ten watek, skoro on o karze lacznej.

Czy wyroki za art 280 & 1kk i art.279 &1 kk. podlegaja karze lacznej? ...z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

madzia222201 napisał:
no właśnie najgorsze jest to ze nie podlegaja łączeniu,i ciekawe jak w tej kwestii rozpatrzy to sąd w grudniu na posiedzieniu

Jeśli dojdzie do wniosku że wyroki nie podlegają łączeniu to umorzy postępowanie w przedmiocie wydania wyroku łącznego a wyroki będą wykonywane jeden po drugim.

sygma napisał:
Witam!
Podepne sie pod ten watek, skoro on o karze lacznej.

Czy wyroki za art 280 & 1kk i art.279 &1 kk. podlegaja karze lacznej? ...z gory dziekuje za odpowiedz.

Kwalifikacja prawna czynów nie decyduje o tym, czy wyroki nadają się do połączenia.
Poczytaj inne wątki na ten temat na poczatek. Wiele razy już o tym było.

Ostatnia edycja:
Kadi dziekuje za podpowiedz:)

Poczytalam...i dalej nic nie wiem:)...no ale coz...wkrotce sie dowiem:)

Dziekuje i pozdrawiam

witam pisze jeszcze w sprawie wyroku łącznego jednak posiedzenie odbyło sie okazało sie z calego wyroku ktory mial czyli 36 miesiecy sad z tego zbił mu 8 miesiecy gdzie 6 miesiecy juz jest w zk czyli zostało mu 22 miesiace.prosze o pomoc czy moze on sie starać o wczesniejsze wyjscie z zk lub jakie teraz pismo mogł by napisać

O warunkowe przedterminowe zwolnienie będzie mógł się ubiegać na tych samych zasadach jakie dotyczą wszystkich skazanych. Jest o tym cały obszerny wątek na forum.

jesli moj narzeczony na nastepujace wyroki
1. 24.07.2006 uprawomocniony 01.08.2006
2. 08.03.2007 upraw. 07.09.2007
3. 09.11.2007 upraw. 17.11.2007
a te dwa ostatnie po 6msc byly w ciagu dwoch tygodni
to czy mozna je zlaczyc??? i zmniejszyc jakos'__?

Ważniejsze od dat prawomocności są daty popełnienia poszczególnych przestępstw. Poza tym nie dubluj tematu. Zaśmiecasz forum i utrudniasz dyskusję na swój temat.

kadi
po to jest to forum zeby PISAC!

jakie powinny byc zeby mozna bylo zlaczyc te wyroki, i co jesli nie beda takie?

dominika87gd napisał:
po to jest to forum zeby PISAC!

Zgoda. Tyle że można pisać i dyskutować lepiej albo gorzej. Wybór należy do Ciebie.

Praktyka wskazuje raczej, że zwykle wygodniej jest mieć całą dyskusję na swój temat w jednym wątku niż w trzech jednocześnie (że o oszczędności zasobów forum i o tym, że niektórzy userzy mniej chętnie odpowiadają użytkownikom zaśmiecającym forum nie wspomnę, bo to w sumie drugorzędne argumenty).

jakie powinny byc zeby mozna bylo zlaczyc te wyroki, i co jesli nie beda takie?

O tym już wielokrotnie na forum było pisane. Polecam opcję "szukaj" u góry strony.

w temacie wyroku łącznego, wątki się wyczerpały!

ps. również polecam opcję szukaj (w lewym górnym rogu)

Ostatnia edycja:
sadzicie ze wasze komentarze nie zasmiecaja forum, tak? smieszne
powinniscie sie orientowac ze jak napisze nie w danym temacie na jakims forum to wrzucaja przekierowanie... wiec przestancie robic tu balagan zbednymi komentarzami

Witam ponownie! I od razu przechodze do sprawy. Jakis czas temu uslyszalam ze ktos na forum bedzie w stanie mi pomoc w sprawie pytania wyroku lacznego jezeli tylko napisze daty kiedy byly popelniane. Pomozcie mi prosze, chcialabym wiedziec ktore wyroki sie nadaja na złacz, o ile wogole jest taka mozliwosc. A wiec: 1)II K 571/04 2) II K 182/05 3) II K 449/04 4) II K 270/07 5) II K 478/06 Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam.

A gdzie daty czynów i daty wydania wyroków?

muszą być daty popełnienia czynów i wydania wyroków i z jakiego art. - to co podałaś to sygnatury akt z których jedynie można wywnioskować rok w którym toczyła się sprawa...

Heh Kadi...tego nie wiem...myslalam ze to wystarczy:(

mam:
1. wyrok prawomocny 4 miesiace pozbawienia wolnosci za zlamanie zakazu prowadzenia pojazdow mechanicznych ktory byl na 12 miesiecy w 2007r. z innego Sadu bez zawieszenia
2. wyrok prawomocny 8 miesiecy pozbawienia wolnosci z zawieszenia z 2007r. za jazde bez uprawnien
3.wyrok prawomocny 3 miesiace pozbawienia wolnosci z zawieszenia w 2006r. z innego artykulu niz te dwa.
interesuje mnie ktore wyroki podlegaja do wniosku o zlaczenie kar (jakie moze byc uzasadnienie) czy te dwa czy trzy.
Odbywam kare 8 miesiecy pozbawienia wolnosci, wyrok z podpunktu drudiego i podano ze moge wnioskowac o zlaczenie tych kar.
Czy mam szanse na wszyskie? i ile moge dostac?

dominika87gd napisał:
sadzicie ze wasze komentarze nie zasmiecaja forum, tak? smieszne
powinniscie sie orientowac ze jak napisze nie w danym temacie na jakims forum to wrzucaja przekierowanie... wiec przestancie robic tu balagan zbednymi komentarzami
Przy wydawaniu wyroków łącznych obowiązuje prosta zasada: wszystkie przestępstwa do określonych wyroków muszą być już popełnione zanim zapadnie pierwszy wyrok za którekolwiek z przestępstw. Prawda że proste? Nie irytuj się- niektórzy "dodrapali" się miana ekspertami tego forum na zwracaniu uwagi innym, a inni idą w ich ślady :).

prosze o pomoc,moj narzeczony odbywa kare w zk od 17 lipca 2008r 1 rok i 6 miesiecy,pozniej została mu zarzadzona kara w zawieszeniu rowniez 1 rok i 6 miesiecy,napisał o wyrok łaczny na ktorym połaczona mu kare ta druga w zawieszeniu z kara z ktora byl wczesniej w areszcie sledczym przez okres 2 lat i to 1,6 lata+2 lata złaczyła mu na 2 lata i 8 miesiecy gdzie 8 miesiecy mu zdjeła z łacznego a na poczet reszty kary sedzia zaliczyła mu areszt kiedy wczesniej był 2 lata,ponieważ tego pierwszego wyroku od 17 lipca 1 rok i 6 miesiecy nie mogła mu połaczyć,chciała bym sie dowiedziec ile mu jeszcze zostało kary do odbycia w zk

Mam ogromną prośbę-nie moge się nigdzie doczytać informacji na nurtujące mnie pytanie. Łobuz pisał pismo o złączenie wyroków-czy będzie on dowieziony na sprawę czy zadecydują poza jego obecnością?-a jeśli bez niego to czy go poinformują później co zdecydowali? Bardzo prosze o pomoc

Sąd zadecyduje czy go doprowadzić na salę sądową. Nie jest to obligatoryjne.

Powrót