Bardzo proszę o pomoc.

• Autor wątku Autor wątku prisonvision
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prisonvision

Kilka dni temu w nocy zostałem aresztowany przez niemiecką policję. Zostałem zwolniony następnego ranka. Postawiono mi zarzuty kradzieży i stawiania oporu policji z użyciem siły. Sytuacja wyglądała tak, że byłem bardzo pijany i prawdopodobnie próbowałem 'przejechać się' na cudzym motorowerze. Jestem pewien że nie chciałem nic ukraść. Nigdy w życiu nie miałem problemów z prawem i tym bardziej nigdy nie chciałem przywłaszczyć cudzej własności. Problem jest o tyle większy, że z tamtej nocy nie wiele pamiętam. Byłem kompletnie pijany. Podejrzewam że policja potraktowała mnie dość brutalnie, o czym świadczą dolegliwości które odczuwam na dużej części ciała. Nie posiadam stałego miejsca zamieszkania w Niemczech. Obecnie oczekuję na dokumenty z sądu i jestem zrozpaczony sytuacją. Nie wiem jak się przygotować i bronic. Wizja pobytu w więzieniu jest równoznaczna dla mnie z wizją kary śmierci. Czy jest szansa, że sąd postanowi wymierzyć mi karę grzywny? W jaki sposób odbywa się cała procedura - czy będę miał jeszcze szansę złożenia wyjaśnień? Co powinienem teraz zrobić, żeby jak najbardziej załagodzić zaistniałą sytuację? Bardzo proszę o pomoc.

tak, bo jak wspomniałem, spędziłem noc w areszcie i rano panowie policjanci mi wszystko opowiedzieli.

teraz zalezy jak zostanie ten incydent potraktowany, albo jako wybryk chuliganski, albo kradziez z krotkotrwalym uzyciem.
ciezko cokolwiek jednoznacznie wyrokowac, trzeba czekac na decyzje
albo isc do adwokata po porade 8)

Nie boj sie, nic ci nie zrobia a napewno nie zamkna. Jesli nie byles karany w DE to dostaniesz grzywne a w najgorszym przypadku zawiasy. Na sprawe nie bedziesz wzywany wyrok dostaniesz poczta. I nie pij tyle, lepiej zapal sobie dobrego blanta.

Wlasnie sobie przypomnialem ze noc wczesniej zapalilem. I teraz nie wiem co bedzie jak wykryli THC we krwi...

Raczej mało prawdopodobne, aby pobrano krew do badań pod kątem obecności środków odurzających, prędzej na zawartość alkoholu. Chociaż w Volks Polizei jest to mozliwe.
No to nieźle się zabawiłeś!!

no coz, kradziez, uzycie sily wobec interweniujacych funkcjonariuszy policji, do tego dzialanie pod wplywem alkoholu i narkotykow .... nie licz na kare na poziomie 50€
lepiej poszukaj dobrego adwokata 8)

ja juz napisalem nic sie nie buj nie szukaj adwokata strata kasy!!!! Nic ci nie zrobia nwet jesli wykryja ze paliles to wciagna cie tylko na liste ze jarasz i nic wiecej pamietaj to wolny kraj i mozna naprawde duzo. Jak cos to pisz na priv ja ci zaltwie ze bedziesz mial spokoj.

hmm szanowny panie eplus... to bardzo wolny kraj w ktorym w/g pana mozna krasc cudze mienie, jedzic po pijaku i atakowac interweniujacych policjantow, a jesli ma pan jakies inne "dobre rady" to bardzo prosze na priv do konkretnych uzytkownikow bo forum to nie miejsce szerzenia pochwal kryminalnego zachowania :mad:

Panie nurek68 ja nikogo nie chwale ale wiem co mozna a co nie, jesli chce Pan wiedziec wiecej zapraszam do siebie do biura Bundesland Polizei imie nazwisko adres wysle na priv

nie nie mozna krasc, napadac, zabijac usw. ale tez nie przesadzajmy to co on zrobil to generalnie jest wykroczenie a nie przestepstwo, a to ze byl pijany lub upalony to tylko wplywa na jego korzysc, niestety ale takie jest niemieckie prawo:)

na koniec z mojej strony, jesli chodzi o komentarz twojej wypowiedzi, drogi eplusie .. przeczytaj zdanie z mojego siga pod kreska
.. i to byloby na tyle.. jak mawial J.T.Stanislawski ;)

dokladnie masz racje lepiej czasami zejsc z drogi jak na nia wejsc

Powrót