Bardzo proszę o radę!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku ania-poznan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania-poznan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam ponownie;-)
Mam straszny problem i jestem w sytuacji bez wyjścia może ktoś udzieli mi kilka cennych rad.
Mieszkam w Dortmundzie,mój chłopak został zatrzymany przez policję ,ja nie pracowałam jedynie on ( na czarno ) czy mogę się starać o jakiekolwiek pieniądze pomoc od Państwa Niemieckiego? zostałam teraz sama z dwu letnim synkiem ,wynajmujemy mieszkanie,niebawem mam płatność,nie mam pieniędzy na jedzenie Nie wie co zrobić proszę o radę.

Jak dlugo jestescie w Niemczech? Dlaczego Twoj chlopak pracowal nielegalnie? Co z Waszym ubezpieczeniem i zameldowaniem w Niemczech? Za co Twój chłopak został zatrzymany? Za co do tej pory placiliscie rachunki?

Ostatnia edycja:
Byliśmy od 2 lat.Jeśli chodzi o meldunek to jestem zameldowana ja i synek.chłopak pracował dokładnie nielegalnie na czarno.Miał do odsiadki wyrok w Polsce na który się nie wstawił,boże ja nie wiem co ja teraz zrobię

wracasz do Polski do córeczki, która została bez ojca i matki, i szukasz pracy w jakimś hipermarkecie, Biedronce itd (już masz to doświadczenie, więc sobie poradzisz). Chłopak idzie siedzieć.

ania-poznan napisał:
Byliśmy od 2 lat.Jeśli chodzi o meldunek to jestem zameldowana ja i synek.chłopak pracował dokładnie nielegalnie na czarno.Miał do odsiadki wyrok w Polsce na który się nie wstawił,boże ja nie wiem co ja teraz zrobię

Dokładnie - zostaje Ci tylko powrót do Polski. Nie pracowałas, więc żadne swiadczenia Ci sie nie należą. Twój chłopak pracował na czarno, więc dla Państwa Niemieckiego jest przestępca i na nic nie moze liczyć. Nie wplaciliscie nawet 1 centa podatków, więc sama musisz sie zgodzić, ze nie masz prawa wyciągać ręki po nie Swoje pieniądze.

Powrót