Bardzo ważne

• Autor wątku Autor wątku adam9318
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adam9318

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Na samym początku prosiłbym żeby odpowiedzi były trafne ponieważ potrzebuje tych informacji do szkoły.

Opisz postępowanie karne w następującym przypadku:

Chłopak pożyczył dziewczynie zasilacz i piłkę do kosza. Ich stosunki się pogorszyły. Chłopak informując dziewczynę , że chciałby odzyskać swoje rzeczy ona na to odpowiedziała mu , że ich nie ma. Jakie postępowanie karne lub inne można poczynić w tym przypadku

A masz jakieś typy? Czytałeś w ogóle kodeks karny, kodeks wykroczeń?? Wiem, że łatwiej uzyskać gotową odpowiedź, ale może warto samemu coś przeczytać?

Ostatnia edycja:
wolałbym uzyskać w 100% pewną odpowiedź niż miałbym czytać kodeksy. Po przeczytaniu takiego kodeksu mogę snuć przypuszczenia na temat kary za to wykroczenie , a tak jak ktoś mi doświadczony w tym temacie odpowie będę miał tą pewność , że jest dobrze

adam9318 napisał:
wolałbym uzyskać w 100% pewną odpowiedź niż miałbym czytać kodeksy.

Dobre...

A może potrzebujesz jeszcze, żeby napisać za Ciebie jakieś wypracowanie i rozwiązać parę zadań z matmy?

a priori jeżeli byś potrzebował jakiej kolwiek informacji też byś chciał żeby tobie dali w 100% trafną odpowiedź. A ja poprosiłem o to żeby ktoś mi odpowiedział

Ale czy czujecie, jaką wyobraźnie ma nauczyciel !?
Zasilacz i piłka do kosza ?
Jakie postępowanie karne ? lub inne poczynić ?

Przecież to zadanie jak dla studenta. I to w dodatku 2-3 roku. Wymaga znajomości prawa materialnego, procesu karnego i postępowań cywilnych.

A może nas tutaj kłamczuszysz ? Że niby do szkoły. Że w trosce o przyszłość naszej krajowej nauki, chętniej ktoś odpowie.

Ostatnia edycja:
Po co bym miał kłamać, mamy takie zadanie w szkole. Jestem na profilu społeczno-prawnym. Wiec nie ma się dlaczego dziwić. A odpowiedz mile widziana :)

a priori jeżeli byś potrzebował jakiej kolwiek informacji też byś chciał żeby tobie dali w 100% trafną odpowiedź.

Ale to Twoja praca domowa, a nie moja... Więc może wysil się trochę, przeczytaj te kodeksy, "snuj przypuszczenia" i wtedy ewentualnie zapytaj na forum, czy są one prawidłowe.

Nauczyciel nie zadał Ci pracy domowej po to, by uzyskać odpowiedź na nurtujące go pytanie, lecz po to byś się czegoś nauczył...

Zwracam Się do was z wielką prośbą o pomoc.

W 2011 r Złożyłem podanie o wykup mieszkania komunalnego, poinformowano mnie że za swoje mieszkanie zapłacę 10 % jego wartości, czekałem na rzeczoznawcę długo się nie zgłaszał, po mojej interwencji zgłosił się w miesiącu grudniu, oszacował mieszkanie i czekałem na dalsze decyzje. Gdy w miesiącu Marcu ponownie zainteresowałem się sprawą to oświadczono mi że w 2012 r rada podjęła decyzję że lokatorzy mieszkań komunalnych mogą wykupić mieszkanie za nie 10 % tak jak w 2011 r tylko za 15 % tak jak ustalili w 2012 r. Moja sprawa rozpoczęła się w 2011 r to uważam i tak mnie poinformowano pierwotnie, że powinienem zapłacic 10 % a nie 15% wartości mieszkania. Chciałbym wiedzieć czy mam racje. Z góry dziękuję za pomoc i liczę na szybką odpowiedz.

weź się trochę wysil, jak forumowicze radzą... przeczytaj chociaż rozdział kodeksu karnego dotyczący przestępstw przeciwko mieniu (art 278-295) i analogiczny z kodeksu wykroczeń (art. 119-131)

to nie jest dużo... przeanalizuj, zrób notatkę i wrzuć tutaj, chętnie ocenimy i pomożemy, ale jeżeli chcesz, żebyśmy poświęcili nasz czas to Ty poświęć swój ;)

ostatecznie możesz się zgłosić do kancelarii prawnej i tam za odpowiednią opłatą udzielą Ci informacji, a Twój wkład będzie jedynie finansowy...

Powrót