M
marynarz20
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Hej, moja babcia ma nie lada problem, gdyż w 2016r zamówiła sobie telefon wraz z przeniesieniem nr do t-mobile, przesyłka nie dotarła. Ba! Widniała jako przesyłka która została awizowana, i wróciła do terminala przeładunkowego. Pojechaliśmy tam z siostrą oraz dowodem babci(była wigilia, więc przygotowywała posiłki wigilijne, i nie bardzo miała czas), okazało się, że babcia musi być przy odbiorze, no to dawaj po babcie 50km w jedną i w drugą, czyli razem 200km nastukane, i czekamy w tym DHL Parcel Shop na przesyłkę, której szukają i szukają, ze 2 godziny tam spędziliśmy na czekaniu. Okazało się, że przesyłki nie ma... Trochę powyzywałem, o ile trochę to delikatne słowo tego znaczenia, posypały się k*rwy i ch*je, więc Pani w punkcie mnie raczej zapamiętała na długo...
Zostało wysłane pismo reklamacyjne do DHL, oraz został poinformowany sam t-mobile o zaistniałej sytuacji, wysłali drugi telefon wraz z umową - który dotarł cały i zdrowy. Sytuacja mogłaby się wydawać za zakończoną, jednakże kilka dni temu babcia dostała pismo od komornika, że jest egzekucja z tego tytułu, i będą jej zabierali 25% emerytury (bo zadłużenie to 3000zł!!!). Przy tak niskich emeryturach, to jest dawka śmiertelna dla babci. Niestety nie mamy już dostępu do dokumentów które zostały bezpowrotnie uszkodzone podczas zalania domu babci, i tym samym nie mamy dostępu do korespondencji pomiędzy DHL oraz T-mobile. Czy ktoś miał podobny problem?
Zostało wysłane pismo reklamacyjne do DHL, oraz został poinformowany sam t-mobile o zaistniałej sytuacji, wysłali drugi telefon wraz z umową - który dotarł cały i zdrowy. Sytuacja mogłaby się wydawać za zakończoną, jednakże kilka dni temu babcia dostała pismo od komornika, że jest egzekucja z tego tytułu, i będą jej zabierali 25% emerytury (bo zadłużenie to 3000zł!!!). Przy tak niskich emeryturach, to jest dawka śmiertelna dla babci. Niestety nie mamy już dostępu do dokumentów które zostały bezpowrotnie uszkodzone podczas zalania domu babci, i tym samym nie mamy dostępu do korespondencji pomiędzy DHL oraz T-mobile. Czy ktoś miał podobny problem?