be2 koniec umowy

• Autor wątku Autor wątku wojtek1415
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

wojtek1415

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
czy be2-portal randkowy może w umowie zawrzeć klauzule że nie można odstąpić od umowy po upływie terminu na jaki był wykupiony abonament . moje konto jest nieaktywne, aby odstąpić od umowy rządają wykupienia dalszego abonamentu, strasząc mnie windykacją długu

Niestety nie otrzymaliśmy jeszcze od Pana rezygnacji z Konta. Z tego powodu w związku z naszym regulaminem następuje automatyczne przedłużenie Pana Konta o wybrany okres czasu
Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ rejestrując się zaakceptował Pan automatyczne przedłużanie konta premium, a my nie otrzymaliśmy wcześniej od Pana rezygancji z automatcyznego przedłużania umowy.
Może Pan uaktualnić dane dotyczcące Pana karty na stronie dostępnej po zalogowaniu. W przeciwnym razie prosimy Pana o wpłacenie 186 PLN w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto:

serwis be2

Jakiś rok temu założyłam darmowe konto na serwisie be2. Byłam tam może kilka razy. Warunkiem poznania osoby było założenie konta premium. Nie zrobiłam tego.
Ostatnio dostałam e-maila, że przedłuzyli moja umowę z be2 i muszę w ciągu 7 dni zapłacić 336zł. Jeżeli nie zapłacę tej kwoty, oddadzą sprawę windykatorowi. Czy mają prawo? Proszę o szybką odpowiedź!

Odpowie ktoś na powyższe pytanie? Ostatnio dostałem od nich maila z groźbą windykacji należności (należności za usługę której nie dostarczyli, bo konto i tak mam zablokwane):

Nie otrzymaliśmy od Pana rezygnacji z automatycznego przedłużania. Żałujemy, że nie chce Pan więcej korzystać z naszego serwisu. Pana Konto Premium kończy się 23.09.09.

Ostania opłata nie mogła jednak zostać pobrana z Pana konta.

Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ rejestrując się zaakceptował Pan automatyczne przedłużanie konta premium, a my nie otrzymaliśmy wcześniej od Pana rezygancji z automatcyznego przedłużania umowy.

Może Pan uaktualnić dane dotyczcące Pana karty na stronie dostępnej po zalogowaniu. W przeciwnym razie prosimy Pana o wpłacenie 239,40 PLN + 15,00 Euro (opłata bankowa) w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto:

be2 GmbH

HypoVereinsbank Muenchen

IBAN: DE52 7002 0270 0066 0529 07

BIC(Swift-Code): HYVEDEMM

kraj odbiorcy: Niemcy

WAŻNE: Proszę podać tylko i wyłącznie nazwę użytkownika w tytule przelewu.

W przeciwnym razie będziemy zmuszeni przeprowadzić rozliczenia inkasowe.

Z góry dziękuję,
Krzysztof Olszewicz

Podajesz CVV2 i numer karty. Nie masz więc gwarancji, że nie zostanie to wykorzystane w niecnych celach. Dlatego korzystam z eKarty. Problem w tym, że te gnoje uważają iż MAM im zapłacić.

Mam teraz dokładnie taki sam problem z be2. Zaznaczyłam w profilu, że rezygnuję ze swojego konta premium z którego i tak nie korzystałam.Po jakimś czasie dostałam wiadomość mówiącą o tym ,że muszę zapłacić pieniądze, ponieważ system automatycznie przedłużył mi aktywację konta i jeżeli tego nie zrobię, to sprawą zajmie się windykator.
Co powinnam z tym zrobić, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z be2 i zakończeniem umowy ??? Mój profil jest nieaktywny i nie mogę nic zrobić dopóki nie wpłacę pieniędzy. Jaką mam gwarancję,że i tym razem system nie przedłuży automatycznie mojego konta. Doradźcie, co robić ????

to tylko straszenie tą windykacją nie przeprowadzają jej
nie jestem pewien lecz z tego co mi wiadomo to klauzule tego typu działające na niekorzyść konsumenta są niezgodne z prawem

Witam.Mam dokładnie ten sam problem z be2.Każa mi płacic za konto z którego juz nie korzystam.a jakoś sobie nie przypominam że była tam opcja rezygnuję z opłaty a nawet jesli była nie pomyślałabym zeby takie coś wcisnac.Co mozna w tej sprawie zrobic?moga ta spawe zgłosic do windykacji?Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję ;-)

Pozdrawiam.

a dokładnie to dostałam:
Nie otrzymaliśmy od Pani rezygnacji z automatycznego przedłużania. Żałujemy, że nie chce Pani więcej korzystać z naszego serwisu. Pani Konto Premium kończy się 19.07.2010.

Ostania opłata nie mogła jednak zostać pobrana z Pani konta.

Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ rejestrując się zaakceptowała Pani automatyczne przedłużanie konta premium, a my nie otrzymaliśmy wcześniej od Pani rezygancji z automatycznego przedłużania umowy.

Może Pani uaktualnić dane dotyczące Pani karty na stronie dostępnej po zalogowaniu. W przeciwnym razie prosimy Panią o wpłacenie 239,40 PLN + 15,00 Euro (opłata bankowa) w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto:

be2 GmbH

HypoVereinsbank Muenchen

IBAN: DE52 7002 0270 0066 0529 07

BIC(Swift-Code): HYVEDEMM

kraj odbiorcy: Niemcy

WAŻNE: Proszę podać tylko i wyłącznie nazwę użytkownika w tytule przelewu.

W przeciwnym razie będziemy zmuszeni przeprowadzić rozliczenia inkasowe.

Po dokonaniu wpłaty zaległej opłaty za konto premium prosimy nas o tym poinformować, abyśmy mogli zatrzynać kolejne automatyczne przedłużanie konta premium.

Z wyrazami szacunku

Dominika Wierzbicka
Serwis klienta be2

Email: serwisklienta@be2.pl
Randki i ogłoszenia matrymonialne w be2. Znajdź partnera!

be2 Znajdź Swoją drugą połówkę

PS: Przy każdej przysyłanej odpowiedzi prosimy o podanie dotychczasowego przebiegu wiadomości. W ten sposób możemy lepiej poznać historię problemu oraz udzielić precyzyjnej odpowiedzi na postawione pytanie. W normalnym przypadku kliknięcie przycisku Odpowiedz wstawia automatycznie tekst w dany Email.

be2 S..r.l. - 12, rue Jean Engling - L-1466 Luxembourg
Commercial Register Luxembourg, B 123206
Authorisation 118042/A
Directors: Andreas Etten, Dr. Robert Wuttke

Dokladnie co wszyscy piszecie.
Wlasnie od wczoraj zaczal sie moj bol z Be2.
Wczesniej cos podejrzewalem ze jest cos niejasnego w tym przedluzaniu umowy automatycznie.
26 marca wyslalem do nich email ze chce zrezygnowac , i zeby nie przedluzali mi konta, a oni i tak to zrobili. :mad:
Malo tego , dranie sciagneli mi kase z konta.
Napisalem do nich o tym wszystkim , a oni jak gdyby nic sie nie stalo informuja ze moje konto 19 07 2010 nie zostanie wiecej przedluzone.
Zadnej wzmianki ze nieslusznie ukradli mi kase :mad:

Co ciekawe , wpisalem w google Be2 oszusci , co widze ???
To nie tylko ja dalem sie wrobic .

Ludzie przeciez tak nie moze byc , jutro dzwonie do federacji konsumentow .
Przeciez to jest kradziez z premedytacja !!!

Ja również dałam się nabrać.
09.05.2010 wykupiłam konto Premium. To miał być Bestseller 39.90 za 6 miesięcy. Niestety z konta pobrali mi kwotę 239.40 zł tłumacząc, że kwota 39.90 to opłata za jeden miesiac. Wypełniając przelew wpisałam kwotę 39,90 zł, wiec nie wiem jakim prawem nie informujac mnie o tym została pobrana tak duża kwota. Nie korzystałam z konta Premium, dlatego zarządałam zwrotu pieniędzy. Na pierwsze dwa maile dostałam jedynie automatyczną odpowiedź. Dzisiaj wysłałam jeszcze faks, mam potwierdzenie wysłania.
Dopiero dzisiaj otrzymałam taką odpowiedź:

Dziękujemy za wiadomość.

Opłata 39,90 PLN jest opłatą za 1 miesiąc korzystania z konta premium w pakiecie 6-cio miesięcznym. Jednakże opłata za wybrane konto premium zostaje pobrana jednorazowo za wybrane konto premium.

Informacja o wysokości kwoty, która zostaje pobrana, jest widoczna tuż po wybraniu konta premium oraz przed wpisaniem danych karty kredytowej.

Jednoczesnie chcielibyśmy potwierdzić otrzymanie rezygnacji z konta premium, które wygasa w dniu 11.11.2010 i nie zostanie ponownie przedłużone.

Niestety zwrot pieniedzy w tym przypadku nie jest mozliwy ze wzgledu na to,ze konto zostalo przez Pania uzyte.

Prosimy zwrócić uwagę, że Pani profil istnieje również po upływie Konta Premium.

W przypadku, gdy chce Pani deaktywować lub usunąć profil, może Pani to uczynić pod „Mój Profil“, kolejnie kliknąć w „Ustawienia“, a następnie przejść do „Ustawienia profilu“. Tam może Pani dezaktywować lub usunąć swój profil.

Z wyrazami szacunku

Andrzej Wasilewski
Serwis klienta be2

Co mam zrobić w takiej sytuacji? Z konta nie korzystałam. Zalogowałam się jedynie to po, aby spisać numer faksu. Nie było kwoty do pobrania przed wpisaniem danych karty kredytowej. Sama wpisałam 39.90. Gdyby pokazała się kwota 239.40 zł to przerwałabym transakcję.

Witam, mam identyczny problem jak przedstawione tutaj.
Na razie zastrzegłem kartę kredytową (przy próbie obciążenia mojego rachunku na kwotę 240 zł zadzwonił do mnie przedstawiciel banku informując o próbie wyłudzenia i proponując zastrzeżenie karty) i czekam na dalszy rozwój sytuacji.
Be2 straszy mnie rozliczeniem inkasowym - czy mają możliwość przeprowadzenia takiej transakcji? Z tego co przeczytałem w internecie jest to umowa między bankiem wierzyciela a moim - czy potrzebują do tego sądowego wyroku o windykacji?

Po kilku dniach wysyłania mailii wysłania faksu otrzymałam następujacą odpowiedź:
W nawiązaniu do Pani wiadomości, pragniemy poinformować, iż Pani prośba została pozytywnie rozpatrzona i w dniu 21.05.2010 dokonaliśmy zwrotu pobranej kwoty 239,40 PLN.

Pieniądze powinny zostać zaksięgowane na Pani koncie w ciągu najbliższych 6-8 tygodni, ponieważ dokonaliśmy zwrotu za pośrednictwem Pani karty kredytowej. Serwis klienta nie ma wpływu na długość trwania przelewu.

Dziękujemy za zrozumienie.

Życzymy powodzenia w poszukiwaniu miłości!

Pieniądze potrafili ukraść w ciagu kilku sekund a zwrot do 8 tyg. Czekam, jeśli po 8 tyg. pieniędzy nadal nie będzie na koncie zacznę znów bombardować ich mailami. Jeśli zwrócą, wtedy zastrzegę kartę.

wojtek1415 napisał:
czy be2-portal randkowy może w umowie zawrzeć klauzule że nie można odstąpić od umowy po upływie terminu na jaki był wykupiony abonament . moje konto jest nieaktywne, aby odstąpić od umowy rządają wykupienia dalszego abonamentu, strasząc mnie windykacją długu

Oczywiście może, ale nie jest potrzebna, bo umowy wypowiada się przed upływem terminu, na jaki została zawarta umowa - w tym przypadku jest 14 dni.

witajcie,
piszę tutaj, ponieważ chciałbym wszystkich przestrzec wszystkich przed owym portalem be2. i jednocześnie uświadomić, iż portal nie ma prawa pobierać opłat za konto na podstawie tak sformułowanej umowy. Jeśli macie jakąkolwiek możliwość blokady pobierania środków z karty, czy konta- zróbcie to, by serwis nie mógł pobrać środków z karty. Wszelkie wiadomości e-mail wysyłane od nich odnośnie skierowania sprawy do windykacji, są jedynie próbą wystraszenia klienta i zmuszenia go do samowolnej wpłaty. Nie dajcie się zastraszyć. Sam dostawałem od nich takie wiadomości, ale się nie dałem. A pieniędzy z konta nie zdołali mi pobrać, ponieważ na moim koncie z którego są pobierane opłaty nie było środków na pokrycie transakcji, a poza tym wszelkie próby wypłaty pieniędzy z konta musiałem zawsze potwierdzać hasłem sms-owym (tokenem). Dostałem kilka wiadomości e-mail (generowanych automatycznie) w których byłem zastraszany sądem, windykatorem, wpisem na listę dłużników itd. Otóż, aby być wpisanym na listę dłużników przez kogokolwiek, kwota musi przekraczać 200pln i trzeba udowodnić, że rzeczywiście ktoś jest dłużnikiem, a do sądu nikt nawet nie myśli by podawać klientów, ponieważ sami działają na krawędzi prawa.
Nie dajcie się zastraszyć!!!!!!!!!!!!Ja jedynie wysłałem wypowiedzenie umowy faksem i po kilku miesiącach zastraszania i bezskutecznej próby wyłudzenia pieniędzy usunęli moje konto i przestali wysyłać maile z pogróżkami. Dlatego chcę poinformować wszystkich o tym, by nie dali się ograbić przez ów złodziejski portal...Trzymajcie się i powodzenia w walce o swoje racje i pieniądze. Nie dajcie się nabijać w butelkę!

Jestem w trakcie usuwania swojego profilu z tego portalu. Poinformowano mnie, że po otrzymaniu faxu z rezygnacją oni usuną moje dane. Poprosiłam tego Pana aby mi wysłał potwierdzenie nr fax-u i nie odpisał. Chcę wysłać rezygnację na poprawny numer a nie bujać się z tym nie wiadomo ile :/.
Jeśli ktoś wysyłał rezygnację - bardzo proszę o potwierdzenie mi tego numeru (+48 22 4853472). Proszę napiszcie mi również jak przebiegała procedura z usunięciem konta itp. na mój adres: dodgestratus@wp.pl lub na gg: 3397922

Bardzo proszę o pomoc i wsparcie w tej sprawie!

Witam , niestety ja tez została oszukana. Czy jest tu ktoś kto złożył zawiadomienie na policję, rzecznika etc.? Ja mam zamiar to uczynić, może ktoś chce się dołączyć?

Witam
Ja również zostałem oszukany.Nie dość że wykupiłem abonament na 3 mc a obciążyli mnie za 6 mc to gdy domagałem się zwrotu i rezygnacji milczeli. Po upływie 2 tyg dostałem maila że nie mogę zrezygnować bo mineło 2 tyg a jak chcę rezygnować mam im podać swoje dane osobowe włącznie z czytelnym podpisem. Wysłałem maile z informacją z imieniem nazwiskie nikiem i adresem mail. Nie podałem miejsca zamieszkania oraz podpisu z obawy o oszustwo i wykorzystanie tych danych w działalności przestępczej. Czytając to co ludzie piszą o tym portalu moje obawy mają podstawę.Po kilku dniach od zakupu członkostwa premium i niemożności wykasowania usunięcia konta zastrzegłem kartę kredytową. Teraz po kilku mc wysyłają mi maila gdzie domagają się 291 zł a jak nie zapłacę ich zaprzyjaźniona firma windykacyjna się tym zajmie. Zaprzeczają sami sobie piszą że moje konto premium jest przedłużone i że domagają się opłaty . Kilka linijek niżej piszą że moje konto premium jest zablokowane do czasu jak nie zapłacę. Kompletna bzdura. Każdy inny portal z chwilą nie możności pobrania opłaty zamyka dostęp do kont premium a oni wysyłają windykatora i uniemożliwiają normalne zamkniecie konta. Nadmienię że w podstawowej wersji konta można usunąć je z panelu opcji na stronie. Moje pytanie czy te praktyki są legalne?. Co z tym zrobić?. Oczywiście zgłosiłem sprawę na policje i jeszcze zgłoszę to w UOKiK.

be2. Nie wykupowałam PREMIUM. Ściągnęli 239,40.zł bez mojej wiedzy, Na miesiąc wykupiłam za 10 zł Premium, więc mieli dostęp do konta. Dziwne, że można było płacić tylko kartą! To oszuści! Niby gdzieś tam napisane,że cyklicznie będą ściągać, ale tego nie doczytałam, jest zakamuflowane. Zwrotu nie otrzymałam mimo, że otrzymałam mail, że anulowana wpłata. bo w PayPal anulowałam. Konto w be2 skasowałam. Na maile nie odpowiadają. Co mam zrobić, by zwrócili pieniądze?

.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót