Belgia - konto bankowe.

• Autor wątku Autor wątku ala1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ala1978

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Niby przyjaciolka zalozyla mi konto w banku belgijskim na swoj nr. karty ID ( belgijski dowod tozsamosci )- ja takiej jeszcze nie mam. Mam wrazenie ze to jest nie legalne i ze ona moze pobrac moje pieniadze lub wziac kredyt ktory ja bede potem splacac. Czy to jest przestepstwo karalne i powinnam to gdzies zglosic ?

Ależ oczywiście że to wszystko jest nieprawidłowe, kto założy konto bankowe bez zainteresowanej osoby, konto można założyć jedynie on-line,jeżeli mieszkasz w Belgii na stałe i jesteś zameldowana. Przy założeniu konta bankowego powinnaś być osobiście, aby złożyć podpis. Wyjaśnij tę sprawę z koleżanką, aby później nie było problemów.

Dziekuje za odpowiedz .
Dostalam meldunek i prawo pobytu w Belgii , mam legalna prace i potrzebowalam zalozyc konto zeby przelac tam moja wyplate . W banku bylam i podpisalam dokumenty tylko ze w Belgii sa dwa banki w ktorych nie jest wymagany belgijski dowod tozsamosci / nr karty ID - dlugi jest czas oczekiwania na ten dokument / --- ten bank wymagal ten numer .
Ta pani '' niby pomagala '' - moje konto ale na jej numer karty ID - po tygodniu od zalozenia konta okazalo sie ze nie wykupila czekow zebym mogla sie rozliczyc z firma Titre- Service oraz pieniedzy za dodatkowa prace po godzinach.
Ktos powiedzial ze to konto jest niby moje ale bardziej tej pani -ze moze pobrac moje pieniadze , wziac sobie kredyt a ja bede splacac .

Chciala bym dowiedziec czy osoby ( kobieta ktora dala nr karty ID oraz jej znajomy bankier - dyrektor oddzialu ) krtore zakladaly mi to konto mozna pociagnac do odpowiedzialnosci karnej . Czy moge lub musze zglosic ten fakt i gdzie .

Powrót