Benefity problem.

• Autor wątku Autor wątku Ania121121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ania121121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Na wstępie chciałam się przywitać ponieważ jestem tutaj nowa.
A wiec witam wszystkich:)
Mam problem a mianowicie:
dostałam child tax credit oraz working tax credit w styczniu tego roku. Dostałam dzisiaj dokument do wypełnienia a mianowicie - Reneval Pack.
Musze napisać ile zarobiłam w raz z mężem za rok podatkowy 2011/2012. I napisać ile zarobiliśmy razem za rok 2010/2011. I tutaj mam duży problem - jak staraliśmy się o benefity i wypełnialiśmy wniosek to napisaliśmy ze za rok 2010/2011 partner zarobił 1600 funtów a ja 1400. (partner podał szacunkowo, bo był przez miesiąc w Anglii, wrócił do Polski i nie dostał p60 ani p45) kilka dni temu znajomy dostarczył partnera p45 i okazało się że zarobił 2500 funtów.I co teraz?? Jeśli teraz napisze inną kwotę za rok 2010/2011 niż podałam na początku to czy będę musiała zwrócić to wszystko co otrzymałam?? Znajomy mi obliczył ze kwota benefitu i tak by się nie zmieniła ale jednak revenue może dojść do wniosku ze chcieliśmy ich oszukać. No i teraz mamy mega dylemat. Orientuje się ktoś w tym temacie?? Dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam.

Podaj prawdę, oni sami moga ja zweryfikować. Kłamstwo ma krótkie nogi.

Boloney napisał:
Podaj prawdę, oni sami moga ja zweryfikować. Kłamstwo ma krótkie nogi.
To nie było kłamstwo celowe. Te 900 funtów więcej w ogóle nie miało by wpływu na zmianę benefitu, kwota by była taka sama ale zastanawiam mnie fakt czy nie będzie teraz żadnych problemów z tym.

normalnie podaj im ta kwote ktora naprawde zarobil,nie bedzie z tym zadnego problemu najwyzej wam troche odejma z aktualnie wyplacanych benefitow.
oni sprawdzaja w revenue ile zarobiliscie i moga to zrobic nawet po kilku latach.
ja tez zle podalam(o 700f) w pierwszym roku jak moj maz zaczal ze mna mieszkac znalezli to po roku i przyslali mi list ze maja inne informacje z revenue i odjeli mi z benefitow.tez nie zrobilam tego specjalnie podalam kwote z ostatniego payslipa ktory on mi dal a oni kwote mieli z jego p60.

Dzwonilam. Napisze pozniej jak to sie wszystko potoczy bo byc moze ktos bedziemiec podobny problem.Pozdrawiam

Ania121121 napisał:
Na wstępie chciałam się przywitać ponieważ jestem tutaj nowa.
A wiec witam wszystkich:)
Mam problem a mianowicie:
dostałam child tax credit oraz working tax credit w styczniu tego roku. Dostałam dzisiaj dokument do wypełnienia a mianowicie - Reneval Pack.
Musze napisać ile zarobiłam w raz z mężem za rok podatkowy 2011/2012. I napisać ile zarobiliśmy razem za rok 2010/2011. I tutaj mam duży problem - jak staraliśmy się o benefity i wypełnialiśmy wniosek to napisaliśmy ze za rok 2010/2011 partner zarobił 1600 funtów a ja 1400. (partner podał szacunkowo, bo był przez miesiąc w Anglii, wrócił do Polski i nie dostał p60 ani p45) kilka dni temu znajomy dostarczył partnera p45 i okazało się że zarobił 2500 funtów.I co teraz?? Jeśli teraz napisze inną kwotę za rok 2010/2011 niż podałam na początku to czy będę musiała zwrócić to wszystko co otrzymałam?? Znajomy mi obliczył ze kwota benefitu i tak by się nie zmieniła ale jednak revenue może dojść do wniosku ze chcieliśmy ich oszukać. No i teraz mamy mega dylemat. Orientuje się ktoś w tym temacie?? Dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam.

Zawsze podaje sie rzeczywista kwote dochodow, jesli jest to roznica kilkuset funtow, to nie powinno byc problemu. Oni to po prostu przelicza jeszcze raz.
Kazda zmiana w wysokosci dochodu wplywa na wysokosc wyplacanych benefitow, nawet jesli sa to niezbyt wysokie zmiany.

Witam mam problem z revenue przyslao do mnie pismo ze mam im wyslac orginaly dwojki dzieci aktu urodzenia i orginalne paszporty a jesli niemoge czegos wyslac mam uzasadnic dlaczego,no to ja wyslalam akta urodzenia a pasportow niemoglam wyslac poniewaz jechalam do polski i tak im napisalam po czym znowu mi przyslali ze dziekuja za akta urodzenia ale niedostali paszportow wiec zaraz zadzwonilam i powiedzialam dlaczego niemoge wyslac pani powiedzialam ze zaznaczy i ze jak wroce to mam paszporty im wyslac ok,bedac w polsce maz dzwoni i mowi ze zabrali nam benefity z reveue zadzwonilam tam a pani mowi ze dwoje dzieci jest wykasowanych poniewaz niedoslalam im paszportow (mamy 3 dzieci)i placone jest na jedno dziecko,wiec kupilam bilet w wrocilam predzej z wakacji,wyslalam paszporty ,wszystkie dane sa wprowadzone i teraz co dzwonie to mowia ze tra weryfikacja ze wszystko jest dodane chodzi o dzieci ,ale jak dlugo bedziemy czekac,i tu mam pytanie czy pieniadze ktore nam zatrzymuja przez tyle dygodni bo to jest z 8 tygodni revenue nam odda bo uzbieralao sie sporo czy poprosu zaczna placic jak placili a tamte pieniadze co zatrzymali przepadna?prosze o pomoc.

Nic nie przepada wszystkie nalezne pieniadze wam wyplaca. Nie narzekaj ze dlugo trwa. Trzeba bylo nie jechac do Polski, doreczyc dokumenty o ktore cie prosili.

Prawda,bedac w UK wiemy kiedy mniej wiecej jakich dokumentow IR zada od nas.Trzeba tego pilnowac,gdyz potem jest dodatkowy stres.

Powrót