Beschäftigungsverbote

• Autor wątku Autor wątku paulinka17032
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulinka17032

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam Serdecznie! Jeżeli był już założony podobny temat to z góry przeraszam i proszę o odesłanie do odpowiedniego "działu". Mam pytanie,ponieważ jestem w 7 tygodniu ciąży i dzisiaj miałam rozmowę z moim pracodawcą odnośnie naszej dalszej współpracy. Od razu przedstawię na jakiej zasadzie jestem zatrudniona. Tak więc jestem zatrudniona przez niemieckiego pośrednika pracy i pracuję w niemieckiej firmie na czas nieokreślony. Ostatnio dostałam tydzień wolego od mojej ginekolog,ponieważ zaczęłam plamić i stwierdziła,że lepiej jak zostanę troche w domu. Już wtedy mój pośrednik pracy zaczął kręcic nosem i umówił się ze mną na dziś. Wytłumaczyli mi,że dla mnie będzie mniej stresu jak już zostanę w domu do końca ciąży i że za wszystko mi będą normalnie płacić. Dostałam do podpisania Beschäftigungsverbot i kilka innych papierków. Powiedziałam,że nie podpiszę nic na miejscu,ponieważ niekoniecznie wszystko teraz rozumiem ,że chcę to wziąć do domu i mogę im to dostarczyć w poniedziałek spowrotem. Kobieta była zdziwiona moją reakcją i z początku nie chciała mi dac tych papierów. No bo jak to jest możliwe,że JUŻ mam siedzieć w domu i na dodatek będą mi płacić normalną PENSJĘ?! Wszystko to wydaje mi się troszkę podejrzane. Normalnie wydawało mi się że takie zaświadczenie może jedynie wystawić lekarz w razie komplikacji w trakcie ciąży itp. Mozliwe,że się mylę,więc bardzo proszę o jakąś poradę w tej sprawie. Być może któraś z Was była już w podobnej sytuacji. Papiery w koncu dała mi do domu,więc mam czas do poniedziałku by je podpisać lub też nie.

Powrót