BEST sa. stale rosnące zadłużenie mimo spłat.

• Autor wątku Autor wątku CrisZary
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
CrisZary

CrisZary

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem z Firmą BEST sa. Mianowicie w 2002r Wziooem matuli automat na raty w żaglu. Matula jakiś czas spłacała kredyt i zaprzestała po jakimś czasie. Po kilku latach Odezwała się firma BEST sa. Podpisałem z nimi ugodę na 1800 pln do spłaty w ratach po 100pln. po spłacie 1500 pln dostałem informacje , że oprócz zaległych 300 pln mam dodatkowo odsetki i koszta komornicze oraz sądowe razem pozostało 500 pln spłaciłem 450 pln. Bo nie miałem akurat na ostatnią pełną ratę 100 więc wpłaciłem 50 pln. I dostałem sms, całkowity koszt zadłużenia wynosi 68,76 pln. spłaciłem całość nawet 70pln dla świętego spokoju. Teraz wydzwaniają do mnie że mam zapłacić dodatkowo 240 za sprawy egzekucyjne i komornicze lub sądowe. *(po raz 2).

Spłaciłem całą zaległość oraz ponad stan podpisanej na ugodzie. Czy mogę odmówić spłaty bez dodatkowego kosztu czy jednak oni mają rację i muszę to spłacić. Mi się zdaje że próbują mnie naciągnąć ponieważ wyłapali jelenia który spłacił bez marudzenia i wyczuli łatwą kase.

Proszę o odpowiedź.

Skoro są jakieś koszty egzekucji, to powinien być i komornik (z imienia i nazwiska) który zgodnie z art. 763 i 815 kpc udziela informacji i wydaje pokwitowanie wpłat.

Ostatnia edycja:
o dokladna rozpiske jakie odsetki sa mi naliczane i kiedy przy wplatach 250 zl miesiecznie kwota zadluzenia zostanie splacona. Moja prosba zostala krotko mowiac "olana" i Wiatm
Mam ogromny problem z Firma Best sa. W 2008 roku wzielam pozyczke w firmie pko sa.
Niesety sytulacja rodzinna nie pozwalala mi splacac rat. Po jakims czasie odezwala sie do mnie firma Best sa. Zaczelam splacac raty , po uplywie 1,5 roku i co mieiecznych wplatach firma Best na moja prosbe poinformowala mnie jaka kwota pozostala do splaty. Kwota zmniejszyla sie o niecaly 1000 zl a wg obliczenia powinna o okolo 4tys. Poprosilam otrzymalam telefon od Pani ktora mnie zaczela straszyc komornikiem i powiedziala ze takie inforamcje mi nie przysluguja jedyne co mi moze powiedziec to to,ze mam 16% w skali roku... Blagam o porade co w takiej sytulacji. Chce uregulowac dlug ale przy takim tepie,odsetkach i niewiedzy nigdy tego nie splace. Czekam na odpowiedz

Witam mam problem z Firmą BEST sa. Mianowicie w 2002r Wziooem matuli automat na raty w żaglu. Matula jakiś czas spłacała kredyt i zaprzestała po jakimś czasie. Po kilku latach Odezwała się firma BEST sa. Podpisałem z nimi ugodę na 1800 pln do spłaty w ratach po 100pln. po spłacie 1500 pln dostałem informacje , że oprócz zaległych 300 pln mam dodatkowo odsetki i koszta komornicze oraz sądowe razem pozostało 500 pln spłaciłem 450 pln. Bo nie miałem akurat na ostatnią pełną ratę 100 więc wpłaciłem 50 pln. I dostałem sms, całkowity koszt zadłużenia wynosi 68,76 pln. spłaciłem całość nawet 70pln dla świętego spokoju. Teraz wydzwaniają do mnie że mam zapłacić dodatkowo 240 za sprawy egzekucyjne i komornicze lub sądowe. *(po raz 2).

Spłaciłem całą zaległość oraz ponad stan podpisanej na ugodzie. Czy mogę odmówić spłaty bez dodatkowego kosztu czy jednak oni mają rację i muszę to spłacić. Mi się zdaje że próbują mnie naciągnąć ponieważ wyłapali jelenia który spłacił bez marudzenia i wyczuli łatwą kase.

Proszę o odpowiedź.

Powrót