CrisZary
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam problem z Firmą BEST sa. Mianowicie w 2002r Wziooem matuli automat na raty w żaglu. Matula jakiś czas spłacała kredyt i zaprzestała po jakimś czasie. Po kilku latach Odezwała się firma BEST sa. Podpisałem z nimi ugodę na 1800 pln do spłaty w ratach po 100pln. po spłacie 1500 pln dostałem informacje , że oprócz zaległych 300 pln mam dodatkowo odsetki i koszta komornicze oraz sądowe razem pozostało 500 pln spłaciłem 450 pln. Bo nie miałem akurat na ostatnią pełną ratę 100 więc wpłaciłem 50 pln. I dostałem sms, całkowity koszt zadłużenia wynosi 68,76 pln. spłaciłem całość nawet 70pln dla świętego spokoju. Teraz wydzwaniają do mnie że mam zapłacić dodatkowo 240 za sprawy egzekucyjne i komornicze lub sądowe. *(po raz 2).
Spłaciłem całą zaległość oraz ponad stan podpisanej na ugodzie. Czy mogę odmówić spłaty bez dodatkowego kosztu czy jednak oni mają rację i muszę to spłacić. Mi się zdaje że próbują mnie naciągnąć ponieważ wyłapali jelenia który spłacił bez marudzenia i wyczuli łatwą kase.
Proszę o odpowiedź.
Spłaciłem całą zaległość oraz ponad stan podpisanej na ugodzie. Czy mogę odmówić spłaty bez dodatkowego kosztu czy jednak oni mają rację i muszę to spłacić. Mi się zdaje że próbują mnie naciągnąć ponieważ wyłapali jelenia który spłacił bez marudzenia i wyczuli łatwą kase.
Proszę o odpowiedź.