Witam, napisałam, że zasięgnęłam rady prawnika w tej sprawie.
Dlatego mówię o bezprawnych działaniach pracowników tej firmy bo to mnie interesuje a wyjątkowo nie szukam rady u Panów. O tym co Pan napisał wiem.
W kwestii meritum a więc firmy Best (jeśli to tak firma a nie uzurpatorzy). Przez prawie 3 lata ja (a nie jestem jedynym członkiem rodziny - mojej mamy- emerytki lecz tylko osobą u której umierająca na raka mama mieszkała i osobą która płaciła za badania i lekarstwa) nie dostałam Żadnego Pisma. Przeciwnie to ja jestem okłamywana, że nie wysłałam aktu zgonu choć wysłaliśmy mailem skan do firmy Best S.A. tylko dlatego, że założyłam iż aroganckie- nękające mój dom i rodzinę osoby faktycznie są z tej firmy.
Co więcej o ile mi wiadomo wszystkie żyjące osoby z rodziny mamy właśnie zrzekły się spadku. Niezależnie od szczegółów znalazłam w sieci wiele skarg na firmę Żagiel i Best S.A właśnie skarg rodzin starszych ludzi - naciąganych na zakup różnych rzeczy na kredyt. Dalej pod mój numer telefonu - również numer zmarłej mamy dzwoni wiele takich firm z ofertą 'prezentacji'. Mam więc podstawy zakładać, że jest to poniekąd forma sprzedaży wiązanej.
'I należy zaznajomić się z prawem, bo z tego co pamiętam wystarczyło by w przeciągu 6 miesięcy od daty śmierci mamy zrzec się spadku'.
Mój prawnik nic mi nie wspominał o terminach. Ma pan rację, że należy i dziękuję za przypomnienie a nawet próbę wystąpienia w obronie ofiary nękania w odróżnieniu od pańskiego kolegi ale szczerze mówiąc - nie uważa pan, że to przede wszystkim firma i jej pracownicy powinni znać prawo - w dziedzinie, którą się zajmują?
Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów.
W końcu prawnikom żyje się dobrze tylko w państwie, które jednak coś produkuje a w państwie polskim od pewnego czasu nikt nic nie produkuje. Od Okrągłego Stołu osoby podbijające ceny na rynku usług to pracownicy firm żyjący z umyślnie błędnie sformułowanej Ustawy o Zamówieniach Publicznych. Poza tym osoby które W ŻADNYM RAZIE NIE GENERUJĄ PKB. Pozostało jeszcze żerowanie na emerytach w pakiecie wiązanym tak jak tutaj czyli kredyt-rewindykacja.