bezpłatna praca nauczyciela

• Autor wątku Autor wątku Ewa_2014
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewa_2014

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Jestem nauczycielką w gimnazjum. Niedawno powiedziano mi, iż mam mieć dodatkowe zajęcia - indywidualne nauczanie. Prowadzę też koło przedmiotowe (2godz. płatne). Razem mam 27 godzin zajęć płatnych. Vulcan (program, który przelicza godziny) dopuszcza tylko 1,5 etatu płatnych zajęć i "nakazuje" dyrekcji odebrać mi wynagrodzenie za koło zainteresowań (mam liczną grupę uczniów) i przerzucić pieniądze na zajęcia indywidualne dla jednego ucznia. Chciałabym prowadzić i otrzymać wynagrodzenie za koło i za zajęcia indywidualne. Czy dyrekcja może zmusić mnie do bezpłatnych zajęć?

Pozdrawiam,
Ewa

O godzinach "karcianych"nic Pani nie wie? 2 godziny tygodniowo-za darmo

"Karciane" 2 godziny wyrabiam w samorządzie i gazetce szkolnej...

Jeżeli "godziny karciane" są wypracowane, to żaden "Vulcan"- program go układania planu nauczania i całej reszty arkusza organizacyjnego nie ma tu nic do gadania. Ten program, jak każdy inny można ostawić pod indywidualne potrzeby szkoły.
Dyrekcja nie może zmusić pracownika do pracy za darmo, a tłumaczenia, że program dopuszcza tylko 1,5 etatu to zwykły wykręt.

rawla napisał:
Dyrekcja nie może zmusić pracownika do pracy za darmo, a tłumaczenia, że program dopuszcza tylko 1,5 etatu to zwykły wykręt.

Czy mogę się powołać na jakiś zapis prawa pracy, karty nauczyciela albo rozporządzenie MEN?

Powrót