Bezpodstawna windykacja

• Autor wątku Autor wątku olonor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olonor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam Serdecznie
Mam takie dosyć dziwne pytanie...
Jakiś czas temu zgłosiła się do mnie firma windykacyjna o należność w wysokości ok 500zł niedużo lecz zawsze cos...
okazało się iż suma wynika z podpisania umowy z telewizją satelitarną... w 2000r. zaś ja urodziny w 1989r. z racji wieku w 2000r. nie mogłem podpisać tej umowy... Imię i nazwisko + adres się zgadzają lecz numer PESEL jest inny
dowiedziałem się iż jest wyraźny podpis człowieka pracownika firmy który poświadczył iż dane podane przez "klienta" sa prawdziwe...
i teraz pytanie brzmi czy mogę wystąpić na drogę sądową przeciw tej że Telewizji Satelitarnej na "C" i domagać się jakiegoś odszkodowania za jakiś przekręt pracownika ?

Ostatnia edycja:
Odszkodowanie - wyraz pochodzący od słowa "szkoda". Nie poniósł Pan żadnej szkody, więc za co odszkodowanie?

Firmę windykacyjną trzeba zawiadomić o tym, że dłużnikiem jest inna osoba - i tyle.

no tak masz trochę w tym racji a ja za to chciał bym aby pracownik który potwierdził autentyczność danych został ukarany albo firma poniosła konsekwencje nie żetelności pracownika...
bo z jakiej racji ja mam dostawać listy z firmy windykacyjnej i być ciągany

Powrót