A
adrian1024
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, jakiś czas temu zgłosiłem reklamację z tytułu rękojmi na sprzęt elektroniczny, przed upływem 2 tygodni dostałem decyzję odmowną - sklep napisał "naszym zdaniem sprzęt działa, uznajemy reklamację za niezasadną". Niestety napisali też że "sprzęt zostanie wysłany do producenta i zależnie od decyzji producenta decyzja może ulec zmianie". Oczywiście na nic takiego nie wyrażałem zgody i tak minęły już kolejne 2 tygodnie i jest kompletna cisza w temacie a sklep olewa moje maile (dopytywałem, prosiłem o zwrot sprzętu), nie chcą też wysłać żadnych szczegółów dotyczących odrzuconej reklamacji.
Czy mogą tak postąpić? Mogę jakoś z tym walczyć? Bo to wygląda ewidentnie jak "nie wyrobiliśmy się w 2 tygodnie więc napiszemy bezpodstawną decyzję odmowną i będziemy mogli sobie rozpatrywać reklamację dalej jak długo nam się będzie podobało"
Czy mogą tak postąpić? Mogę jakoś z tym walczyć? Bo to wygląda ewidentnie jak "nie wyrobiliśmy się w 2 tygodnie więc napiszemy bezpodstawną decyzję odmowną i będziemy mogli sobie rozpatrywać reklamację dalej jak długo nam się będzie podobało"