Bezpodstawne oskarżenia.

• Autor wątku Autor wątku ancelotti95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ancelotti95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, wraz z mamą jesteśmy w Niemczech i pracujemy w pewnej firmie, której nazwy nie mogę ujawnić. Jeden z pracowników bezpodstawnie oskarżył moją mamę o to, że doniosła na niego przełożonej, co jest kompletną bzdurą, ale to nie jedyne czego się dopuścił ten pracownik. Naubliżał mamie w pracy przy innych pracownikach, mieszając ją z błotem. Doszło między nami do spięcia i stanąłem w obronie mamy. Nie przewiduję, aby firma się kwapiła do rozwiązania tego sporu, a jak wiadomo nie da się pracować z takim człowiekiem. Moje pytanie jest takie, czy mogę pozwać firmę za zniesławienie przez tego pracownika, czy jednak będę musiał pozwać tylko tego pracownika ? Za wszelkie nieprawidłowości w moim poście przepraszam, jestem nowy :)

Dlaczego firmę? Przeciez konflikt jest z pracownikiem. Próbowaliście to w firmie zgłosić i opowiedzieć. Pod mobbing niestety nie da sie tego narazie podciagnąć, ponieważ na takie nagabywanie i nękanie trzeba przez pół roku conajmniej sobie pozwalać, a do tego mieć świadków, którzy potwierdzą to wszystko. Jedyne i najlepsze rozwiązanie, jeśli wasza firma z tym nic nie zrobi, to zmiana pracy, bo długotrwały stres może doprowadzić do poważnych chorób:(

Witam, ja w sprawie mojej przyjaciolki. Od pewnego czasu pod Jej adresem pojawiaja sie oszczerstwa na portalu, ktory jak kazdy stwierdza jest przeznaczony na szukanie pracy i jakichkolwiek informacji w tym kierunku. Tam opisuja Polki jednej z firm ktore wzajemnie sie oskarżaja. Czy jest jakis paragraf badz powiadomienie do administratora tej owej strony o usuwanie takich bzdur? czy wogole nic nie mozna z tym zrobic? Ta osoba bardzo sie zmienila i boi sie.
Bardzo dziekuje o jakakolwiek odp dla Niej by choc troche sie uspokoiła.

Sprawę opisać i zgłosić do administracji portalu.

witam i szczerze mowiac własnie tak zrobiła, ale nic w tym kierunku administrator nie zrobił. Czy sa jakies kruczki prawne by uswiadomic tego Administratora o takich wyczynach?

PROSZE POMOŻCIE !!! bo to robi sie juz nie smaczne.

Powrót