K
krakowianka77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, moja była pracownica nie otrzymała wynagrodzenia za przepracowane miesiące grudzień i styczeń. W lutym byłam umówiona na spotkanie w konkretnym dniu, miała przyjść po pieniądze (zawsze tak to się odbywało tym bardziej, że nie było umowy sporządzonej na papierze ( wiem, mój błąd, ale to była znajoma, nieważne)). Nie powiadomiła mnie, że nie przyjdzie, dzwoniłam, by dowiedzieć się kiedy może przyjść, bez skutku. Po dwóch tygodniach przyszła i zrobiła mi awanturę przy klientach, że nie chce jej zapłacić, zaczęła mnie wyzywać od złodziei itp. wariatka- nieistotne. Po tym wszystkim nasłała na mnie inspekcję pracy, gdzie wraz z panem inspektorem napisałam w protokole kontroli, że jestem gotowa zapłacić jej za wykonane zlecenie po przedstawieniu rachunku i taka informacja została oczywiście jej przekazana. Rachunku nie przedstawiła, natomiast po paru tygodniach dostałam od niej przedsądowne wezwanie do zapłaty z wyznaczoną kwota ( która się nie zgadza) termin zlecenia wymieniony w wezwaniu też się nie zgadza. Podała numer konta i wyznaczyła 3 dni na zapłatę. Co w takiej sytuacji odpisać? Proszę o radę.