Bezpodstawne zablokowanie

• Autor wątku Autor wątku Menester
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Menester

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.
Otóż chciałbym prosić o pomoc kogoś, kto dobrze zna prawo Niemiec, konkretnie 'prawo Republiki Niemiec z wyłączeniem Konwencji Narodów Zjednoczonych'.

Cała 'akcja' dzieje się na forum internetowym oraz w grze, gdzie zostałem bezpodstawnie zablokowany permanentnie, bez jakichkolwiek podstaw, gdyż nie przedstawiono mi dowodów oraz punktów regulaminu, które bym złamał. Nigdy nie złamałem żadnego regulaminu, a i tak otrzymałem permanentne zablokowanie konta.
Czy istnieją na to jakieś punkty w kodeksie Niemieckim?
Dodam, iż jakikolwiek kontakt nie wchodzi w grę, gdyż jest on po prostu ze strony Niemieckiej ignorowany.

Pozdrawiam.

Po pierwsze obowiązuje regulamin uczestnictwa, jeżeli punkty regulaminu są niezgodne z bezwzględnie obowiązującym przepisami prawa, regulamin jest nieważny w tym zakresie.

Jeżeli oferta jest skierowana na rynek polski (strona internetowa także po polsku, objaśnienie sposobu dokonywania płatności z Polski itp.) możesz dochodzić roszczeń przed polskim sądem właściwym dla Twojego miejsca zamieszkania. Ewentualnie wykluczające taką możliwość zapisy w ogólnych warunkach handlowych są wówczas nieważne.

Jeżeli oferta nie jest skierowana na polski rynek, musisz pozwać stronę przeciwną w kraju siedziby firmy.

Możesz prawdopodobnie domagać się wyjaśnień, dlaczego zostałeś wykluczony. Jeżeli wykluczenie było niezgodne z regulaminem lub przepisami prawa, możesz domagać się odblokowania konta.

Ok, dzięki za odpowiedź.
Poinformowałem wczoraj e-mailem przedstawiciela firmy o tym, co tu napisałeś, kagwo.
Wysłałem w nim informacje o tym, iż domagam się wyjaśnień i dowodów, a w przeciwieństwie ich braku unbana w ciągu 14 dni.
Czy ktoś może wnieść do tej sprawy nieco więcej 'jasności'? Jeżeli nie zostanę odblokowany w ciągu 14 dni prawdopodobnie skontaktuję się z prawnikiem.

Powrót