Bezpodstawne zgłoszenie podejrzenia próby wyłudzenia.

• Autor wątku Autor wątku Arus082
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arus082

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Cześć...
Jestem zdenerwowany oraz sfrustrowany całą zaistniałą sytuacją... :mad:
Przez parę dni na tablicy szukałem telefonu Z2 na zamianę, znalazłem! Więc od razu napisałem do tej osoby, że chcę się zamienić a, że posiadałem 3 urządzenia proponowałem po kolei, niestety odległość która nas dzieli to około 500 km więc proponowałem wysyłkę jednocześnie. Po trzecim zaproponowanym telefonie osoba napisała to:
"Wysłał mi Pan trzy propozycje. M9, G3, Z2, przy każdym podobna treść. Można mieć podejrzenia, że próbuje Pan najprościej ukraść urządzenie. Nie wiem ilu osobom pisał Pan coś podobnego, ale zgodnie z prawem należy zgłaszać podejrzenia prób wyłudzeń, więc to też zostało zrobione. Pozdrawiam."
Boję się ponieważ sprzedałem te urządzenia więc nie mam dowodów na to, że je posiadałem, co mi w tej sytuacji grozi ze strony policji, przecież ta osoba nawet nie ma moich danych ? Proszę o pomoc bo oczywiście, że nie była to próba wyłudzenia :(

Ta osoba pisze, ze mnie zgłosiła na policje i ze przyjadą po mnie po zeznania, wiem ze jestem niewinny ale nie zawsze chcą uwierzyć.
Co mi grozi?

Po Twoim pytaniu wnioskuję, że jednak brak Ci zdrowego rozsądku, o którym pisał @loco1...

Czyli nie mam się czego obawiać. Dzięki!

Powrót