Bezprawna blokada produktów

• Autor wątku Autor wątku PanDominik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PanDominik

Użytkownik
Odpowiedzi
55
Witam, ***Regulamin*** W skrócie - jestem małym producentem lamp, mam swój specyficzny asortyment, sam wymyślam poszczególne modele lamp, wykonuję zdjęcia itd. Sprzedaje je m.in. na niemieckim Amazonie. Kilka dni temu Amazon zablokował część mojej oferty. Wpadłem w osłupienie kiedy obsługa Amazon odpowiedziała, że mam się kontaktować z firmą ***.com (firma zajmująca się ochroną praw marek, wizerunków itd), żeby prosić ją o pozwolenie przywrócenia mojej oferty. MOJEJ WŁASNEJ OFERTY! Myślałem, że padnę pod stół. Napisałem do tej firmy, a ta mi odpowiedziałą, że ich klient firma *** posądzią mnie o kradziez ich designu, cokolwiek to znaczy. Dotąd nie maiłem pojecia nawet o istneniu takiej firmy i nigdy nie widziałem jej produktów. Zacząłem więc szukac w google kto to w ogóle jest i co sprzedaje. Zatkało mnie pownownie, gdy zobaczyłem, że ich produkty w najmniejszym stopniu nie sa podobne do moich lamp. Mówie sobie o co tu chodzi, to jakis zły sen albo kiepski żart. Obecnie moje produkty sa nadal zablokowane (tak bezkarnie, bez konsultacji ze mna bez uprzedzenia mnie, bez poproszenia o ustosunkowanie się do jakichś zarzutów). Zostałem potraktowany jak przedmiot i co najgorsze narażony na straty finansowe z powodu wycofania mojej oferty. Aktualnie drżę, ze strachu, że Amazon zablokuje całe moje konto, a ja nie czuje sie w jakikolwiek sposób winny. Zostaem zaatakowany zupełnie bez uzasadnenia i obiektywnych powodów. Czy na tym forum jest ktoś, kto może ustaosunkowac się do mojej sprawy i powiedziec co ja w ogóle mam teraz zrobić. Nie moge tego tak zostawić, chcę rozliczyć za to tamtą firmę, chcę zarządać odszkodowania. Z góry dziekuję za wszelkie informacje

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W chwili obecnej - można napisać stosowne wezwania, pisma, itd. Natomiast w przypadku pozwu będziesz miał problem, bo prawdopodobnie właściwa będzie jurysdykcja sądu niemieckiego, więc będziesz musiał poszukać prawnika w Niemczech.

Dziekuję za odpowiedź. Prawdopodonnie do tego dojdzie,że założe sprawę, nie wyobrażam sobie tego tak zostawić, bo to przecież jest agresywny atak na moja firmę, a ja nie jestem w żaden sposób winny. Poszukam czy w Polsce są jaies kancelarie, które mają oddziały w Niemczech. Ile można zarządać odszkodowania za bezpdstawne oskarżenia i zablokowanie oferty, co skutkuje zablokowaniem dochodów?

PanDominik napisał:
... czy w Polsce są jaies kancelarie, które mają oddziały w Niemczech. ...
Są, szukaj w sieci, tutaj to narusza regulamin FP.

Powrót