B
birdies
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam. Przeglądam ten wątek gdyż właśnie znalazłam się w takiej sytuacji tyle tylko że na konto wpływają jeszcze, oprócz alimentów świadczenia pielęgnacyjne na niepełnosprawne dziecko. Co mam zrobić, gdyż nie wiem kto jest wierzycielem bo nie dostałam pisma od komornika o zajęciu konta. Nie mieszkam pod adresem zameldowania gdzie pewnie były wysłane pisma. W związku z tym nie mogę poprosić wierzyciela aby odblokował konto, piszecie też że komornik tego sam nie zrobi więc co? Bartata pisze aby odbierać pieniądze np. w kasie lub przelewem. I tu też jest problem. Wszystkie pieniądze wypłaca Urząd Miasta, w wydziale zajmującym się alimentami nie było problemu i mogę odbierać w kasie. Niestety pani w wydziale świadczeń pielęgnacyjnych powiedziała,że nie mam takiej możliwości i ewentualnie mogę poprosić kogoś zaufanego aby wpłacać pieniądze na jego konto. Czy jest jakiś przepis, którym mogłabym się posłużyć w trakcie rozmowy z tą panią czy zależy to od prezydenta danego miasta? Poza tym jak to możliwe, że w jednym urzędzie udzielają tak sprzecznych informacji.