Bezrobocie a zameldowanie.

• Autor wątku Autor wątku stefankorba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stefankorba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Od paru lat pracuję w Niemczech ale ostatnio zmieniłem pracodawcę i dostałem umowę na czas określony . Z opowieści kolegów z pracy wynika że jeśli pracodawca zameldował mnie tam gdzie mieści się siedziba firmy to nie będę mógł ubiegać się o zasiłek dla bezrobotnych . Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie tej informacji.

Z góry dziękuję .

NO jak pisze systemy prawne innych państw - Niemcy to chyba to forum .
Ale jeśli nie to trudno .

jak najbardziej dobrze trafiłeś to chyba ktoś inny źle trafił;)(chyba ze ja tez zle trafilem;()

co do reszty to nie wiem wiec nie powiem ale w celach potwierdzenia tych opowiesci
osobiscie bym sie wybral do urzedu pracy i spytal bo mi osobiscie wydaja sie dziwne
te opowiesci.

Nie jest to takie proste bo żeby tam pójść to trzeba mieć na to czas i wolny dzień a ja takiego nie mam . Zadylam na pełny zegar a jak mam wolne to jadę do rodziny do Polski .
A może ktoś mi powie czy AA ma obowiązek mi odpowiedzieć jak ich zapytam pisemnie ?

a telefonu nie masz?(bo jeszcze budki stoja gdzie nie gdzie;))
chyba by było prostsze od pism.

Ta mam . Jak załatwiałem sprawę z Kindergeldem to przez dwa miesiące mnie zwodzili i obiecywali i udowadniali że mają czas . Jak posłałem jedno pismo to za tydzień sprawa była załatwiona . I poza tym na co się powołam jakby co ? Na to że rozmawiałem z "Helmutem" ?

no o i co ? jak zwykle daj nam sówj e mail sprzedamy go bo przecież się zgodziłeś a jak pytasz o coś konkretngo to zapłać . Przecież bez kasy to możesz sobie w nosie podłubać

Powrót