Bezrobocie

• Autor wątku Autor wątku charlie 1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

charlie 1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Cześć
Chciałem zadać pytanie, przez okres około roku nie byłem ubezpieczony zdrowotnie a teraz chcę się zarejestrować na urzędzie pracy jako bezrobotny? Czy zostanę zarejestrowany czy będą jakieś problemy?

PUP nie interesuje wcześniejsze prawo bądź jego brak do ubezpieczenia zdrowotnego.
Proszę się rejestrować.

Kosssz, dziękuję serdecznie za odpowiedź, czyli zostanę zarejestrowany i ubezpieczony zdrowotnie?

Jeszcze jedno pytanie jakie to mogą być przeciwwskazania?

To ci powiedzą w urzędzie po analizie dokumentacji.

Czytałem już te przepisy i wszystko jest w porządku i nie ma żadnych przeciwwskazań, chcę się tylko upewnić że bez problemu zostanę ubezpieczony zdrowotnie mimo że od października 2015 nie byłem nigdzie ubezpieczony zdrowotnie.

charlie 1 napisał:
chcę się tylko upewnić że bez problemu zostanę ubezpieczony zdrowotnie mimo że od października 2015 nie byłem nigdzie ubezpieczony zdrowotnie.
Upewnią Pana w urzędzie. Na forum nie mamy możliwości weryfikacji dokumentów.

ale tam tak według Pana to jak Pan uważa? W poniedziałek idę do urzędu i się przekonam.

Nic nie uważam, bo nie znam Pana sytuacji. Nie wiem np. ile Pan ma lat, czy nie posiada Pan gruntów rolnych, czy nie pobiera Pan renty rodzinnej czy też innego świadczenia, czy przypadkiem nie uczy się Pan w systemie stacjonarnym itd. itd......
Proszę poczekać do poniedziałku. PUP orzeknie to, czego na forum internetowym nie zgadniemy...

Dziękuję za odpowiedzi. Z tego co czytałem to powinienem zostać zarejstrowany bo spełniam wszystkie wymogi. Jeszcze raz dziękuję.

Powrót