K
katarzyna1313
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
prosze o porade!jestem zarejestrowana w urzedzie pracy zawsze stawialam sie na wizyty zapisałam sie na kurs na ktory niestety sie nie dostałam...jestem matka sama wychowujaca dzieci dzieci sa na moim ubezpieczeniu...teraz jestem w osmym miesiacu ciazy i dostałam ostatnio oferte stazu a wczesniej informowalam urzad o ciazy pokazujac karte ciazy nikt nie wymagal ode mnie zaswiadczenia!zadzwonilam w dniu kiedy mialam sie wstawic na wezwanie i poinformowałam o tej sytuacji ponownie tzn ze jestem w ciazy pani powiedziala mi ze musze w ciagu 7dni stawic sie UP z karta ciazy i zaswiadczeniem tak tez zrobilam...na miejscu okazalo sie ze to zaswiadczenie nic nie znaczy i najlepiej jak bym sie wyrejestrowala i do opieki poszla po ubezpieczenie...nic juz z tego nie rozumie kobieta w ciazy jest chyba jakos chroniona w tym kraju chyba ze sie myle...prosze mi poradzic co mam robic?ps kierowniczka UP powiedziala ze moze ta pani ktora mnie informowala byla zmeczona i dlatego udzielila mi zlej informacji bo tyle maja ostatnio pracy a dzwonilam po 8mej to mnie naprawde rozbawilo!!!
Ostatnia edycja: