B
bryniarski
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Od prawie dwóch lat komornik prowadzi przeciwko mnie egzekucję o niecałe 2 tyś długu, wierzycielami są dwie firmy windykacyjne skupujące długi: EOS i DUNAJ FINANSE. Egzekucja z majątku nic nie dała bo mieszkam w starej ruderze na wsi grożącej zawaleniem się więc komornik od dwóch lat blokuje bezskutecznie konto bankowe na które przelewane są jedynie zasiłki z OPS niepodlegające egzekucji. Mam już prawie 50 lat i w życiu nie przepracowałem legalnie ani jednej godziny. Od prawie 30 lat z przerwami jestem zarejestrowany jako bezrobotny w UP z którego nigdy nie otrzymałem skierowania do pracy.
Komornik wiedząc o tym wszystkim uparcie ciągnie tą egzekucję choć nie ściągnął ze mnie złamanego grosza już prawie dwa lata. W przeszłości miałem z 10 podobnych egzekucji które były umarzane po kilku miesiącach.
Mam pytanie do obeznanych w temacie:
jak długo komornik może ciągnąć w czasie egzekucję z takiej osoby jak ja która żyje tylko dzięki zasiłkom z pomocy społecznej??? Bardzo proszę o fachowe odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Komornik wiedząc o tym wszystkim uparcie ciągnie tą egzekucję choć nie ściągnął ze mnie złamanego grosza już prawie dwa lata. W przeszłości miałem z 10 podobnych egzekucji które były umarzane po kilku miesiącach.
Mam pytanie do obeznanych w temacie:
jak długo komornik może ciągnąć w czasie egzekucję z takiej osoby jak ja która żyje tylko dzięki zasiłkom z pomocy społecznej??? Bardzo proszę o fachowe odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich serdecznie.