Bezskuteczna egzekucja

• Autor wątku Autor wątku michas1188
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michas1188

Witam
Prosze o porade co moge zrobić.
dotychczas komornik zrobił:
-zajecie wierzytelności w US
-zapytanie do ZUS
-zapytanie do ognivo
-zapytanie co CEPIK
-zapytanie CBDKW

Komornik ustalił ze dłuznik jest współwlascicielem nieruchomosci wraz ze swoją małżonką,Odmowił mi egzekucji z nieruchomosci gdyz posiadałem klazule tylko na dłuznika i powiedział ze jak bede miał klazule na obojga małoznkow to bedzie mogł zajac nieruchomosc, wiec złozylem wniosek do sadu i uzyskałem klazule równiez na małżonke. A wtedy komornik odmówił egzekucji bo nieruchomosc nie wchodzi w skład przedsiebiorstwa.
Komornik napisał mi rowniez ze w domu dłuznika nie było nic wartosciowego by mógł to zajać ,co moim zdaniem jest dziwne bo kazdy ma w domu telewizor ,komputer czy cokolwiek , zwłaszca moj dłuznik ktory mieszka w domu za 500 tys zł

Dostałem pismo ze egzekucja jest bezskuteczna i że mam 7 dni na odpowiedz co dalej robić, moze mi ktoś z panstwa doradzic?

Dług to 5 tys złotych. To była praca dla zwykłej prywatnej osoby która prowadzi działalnosc gospodarcza w brańży budowlanej,tak firma dalej istnieje

Chcesz powiedzieć, że firma budowlana nie wystawia żadnych faktur i nie ma sprzętu za 5tys złotych?

Dokładnie dla mnie jest to śmieszne że komornik nie chce nic zająć, hmm a jak wystawia faktury jakieś to w jaki sposób mozna coś zajać bo nie znam sie?

michas1188 napisał:
jak wystawia faktury jakieś to w jaki sposób mozna coś zajać bo nie znam sie?

Komornik musiałby się dowiedzieć kto jest kontrahentem i powiadomić, że kasa z faktury nie idzie dla dłużnika tylko na konto kancelarii komorniczej.

michas1188 napisał:
Dokładnie dla mnie jest to śmieszne że komornik nie chce nic zająć, hmm a jak wystawia faktury jakieś to w jaki sposób mozna coś zajać bo nie znam sie?

Oczekiwano dobrej zmiany to jest.

Powrót