Bezskuteczna reklamacja telefonu ***

• Autor wątku Autor wątku kawus77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawus77

Użytkownik
Odpowiedzi
240
2-tyg. temu wyskoczyła mi żółta plama na wyświetlaczu telefonu..Złożyłem reklamację w *** bo u nich kupowałem. Telefon jest na gwarancji.Przyszła odpowiedż że to usterka mechaniczna( stała śpiewka serwisów) i naprawia tylko odpłatnie.Odmówiłem,przysłali go z powrotem do mnie i złożyłem ponownie reklamację z tytułu rękojmi. Pan powiedział że wysyłają telefon do tego samego serwisu i może przyjść znowu odmownie. Piszę bo nie wiem co robić dalej jak przyjdzie odmowa.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli kupowałeś jako konsument to po ewentualnej decyzji odmownej (nie wiem o co wnosiłeś) pozostaje rzecznik praw konsumenta lub sąd konsumencki.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

I TO WSZYSTKO. Przecież są na to jakieś przepisy, paragrafy,wymiana telefonu na nowy, odstapienie od umowy.

Czego oczekujesz ?
Przecież odpowiedź otrzymałeś.

Naprawa telefonu z gwarancji odmowa lub za opłata 450zł, naprawa z rękojmi odmowa lub 450zł. Chciałem się zapytać to co są za gwarancje czy rękojmie ,które nic nie dają klientowi, Proszę mi powiedzieć kiedy mogę zerwać umowę z tytułu ,nie naprawienia mi telefonu lub, nie wywiązania się z gwarancji. Czy w ogóle istnieje jakaś opcja zerwania z *** umowy z ich winy.
moderacja

Skorzystaj z pomocy rzeczoznawcy, z jego opinią (zakładam, że będzie po Twojej myśli), złóż reklamację ponownie domagając się oczywiście poniesionych nakładów związanych z opinią rzeczoznawcy.
kawus77 napisał:
Czy w ogóle istnieje jakaś opcja zerwania z *** umowy z ich winy.
Jakiej umowy ?

Umowy zawartej klient -***na 2 lata i gwarancje na telefon zawarte w umowie.
moderacja

Umowy na co, na usługi związane z telekomunikacją, czy umowy kupna telefonu ?

Mam jeszcze pytanie.Dzisiaj mam odebrać (nienaprawiony) telefon.Podczas naprawy zerwali mi szkło hartowane. Czy mam prawo żądać go z powrotem.

Powrót