P
Patryk69
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Proszę o pomoc lub poradę co mogę dalej zrobić? 9lat temu ktoś zniszczył mi na parkingu samochód został złapany i osądzony sąd nakazał zwrot kosztów naprawy w wysokości 2100zł jednak do tej pory nic nie odzyskałem mimo że oddawałem sprawę do komornika gdyż osoba ta ma podany adres zameldowania ale pod nim nie mieszka w dodatku co chwilę zmienia pracę. Zbliża się 10rok więc też przedawnienie a ja nie jestem w stanie nic odzyskać pomijam już fakt ze 9lat temu 2100zł było więcej warte niż teraz.
Kolejna sprawa to również zasądzany zwrot kosztów innej sprawy sądowej w wysokości 1200zł jednak osoba która ma mi je zwrócić pracuje zazwyczaj na czarno a dodatkowo mieszka z rodzicami mimo że jest pełnoletni. Komornik stwierdził że nie widzi problemu ale muszę wskazać mu gdzie pracuje oraz gdzie mieszka a nie adres zameldowania gdyż meldunek teraz jest nie ważny:/ a to jest nie wykonalne. Co mogę jeszcze zrobić żeby odzyskać pieniądze??
Kolejna sprawa to również zasądzany zwrot kosztów innej sprawy sądowej w wysokości 1200zł jednak osoba która ma mi je zwrócić pracuje zazwyczaj na czarno a dodatkowo mieszka z rodzicami mimo że jest pełnoletni. Komornik stwierdził że nie widzi problemu ale muszę wskazać mu gdzie pracuje oraz gdzie mieszka a nie adres zameldowania gdyż meldunek teraz jest nie ważny:/ a to jest nie wykonalne. Co mogę jeszcze zrobić żeby odzyskać pieniądze??