Biedronka

• Autor wątku Autor wątku jakmaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jakmaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
przepaszam panstawa ale chodzi o to ze w biedronce nie chcieli przyjac 17 zl w groszowkach i?
specjelanie cekalem 20 min zeby kasa byla pusta i co mi odpowiedziala ?

powiedziala:"nie bo nie"

ja pani kasjerce mowie iz jest to prawny srodek platniczy w rzeczypospolitej

a ona dalej nie i teraz mam pytanie czy w taim momencie moge wezwac policje zeby wyoslila pracownikowi ze pieniadz to pieniadz jeczsze w takiej sytuacaji przecierz miala czas???

Tylko, żeby być precyzyjnym. Nie jest przestępstwem, ani wykroczeniem to, że Pani nie chce się liczyć. Wykroczeniem jest nieuzasadniona odmowa sprzedaży przez sprzedawcę. Teoretycznie uzasadnionym powodem może być dezorganizacja pracy sklepu w razie konieczności długiego przeliczenia należności, ale skoro w sklepie są co najmniej 2 kasy, to nie widzę tu żadnego uzasadnienia.

Mam pytanie dotyczące również "biedronki" . konkretnie chodzi o to że byłem dzisiaj w biedronce w celu zakupienia kartonu desperadosa (piwa), który jest tam w dobrej niskiej cenie. Widząc ze nie ma na pułkach zapytałem się "pani" która tam pracuje, czy jest możliwość uzyskania takiej zgrzewki. pani poszła do magazynu, po jakimś czasie przyszła z powrotem i powiedziała że jest, tylko nie może mi go dać bo jest na dole wózka i moje pytanie wiążę sie z tym czy powinna rozładować wózek żeby dać dla klienta dany towar czy nie ma takiego obowiązku ?

Powrót