bielty ZTM Renoma

• Autor wątku Autor wątku sandrap4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sandrap4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Wczoraj wsiadłam do autobusu ZTM wyciągnęłam komórkę i zaczęłam kupować bilet przez aplikację banku Millenium (to trwa ok 1,5 min -trzeba się zalogować do konta, wybrać opcję zakup biletu, miasto, przewoźnika, rodzaj środka transportu oraz nr linii, płatność należny potwierdzić pinem a następnie skasować bilet). Pod koniec transakcji wsiedli do autobusu kontrolerzy RENOMA o godzinie 13.58 (tak napisali na mandacie) w aplikacji jest czas kasowania 13:59. W momencie gdy kontroler doszedł do mnie i poprosił o bilet był on już skasowany. Na komórce była godzina 14.03. Ale stwierdził, że za późno, bo zakup biletu w aplikacji skycash trwa 12 sekund. Tylko, że ja nie korzystałam z tej aplikacji. W momencie kontroli bilet był skasowany. Na mandacie mam zapis - brak biletu.
Czy mandat wystawiony jest zgodnie z prawem?

sandrap4 napisał:
Czy mandat wystawiony jest zgodnie z prawem?
Tak.
P.S.
To nie jest mandat. Ludzie, czytajcie przynajmniej co podpisujecie :)

Kanas napisał:
Tak.
P.S.
To nie jest mandat. Ludzie, czytajcie przynajmniej co podpisujecie :)

OPŁATA ZA PRZEJAZD - LEPIEJ?
dzięki za wyczerpującą odpowiedź.

Na przyszłość polecam aplikację Mobilet lub Skycash.
Zakup biletu trwa 15 sekund. Jak masz nominał biletu w ulubionych to da się zejść do 5 sekund :)

rafmik napisał:
Na przyszłość polecam aplikację Mobilet lub Skycash.
Zakup biletu trwa 15 sekund. Jak masz nominał biletu w ulubionych to da się zejść do 5 sekund
W aplikacji o której napisał pytający zapewne też dużo szybciej można dokonać zakupu. Niestety, jak się wchodzi do pojazdu i dopiero
sandrap4 napisał:
-trzeba się zalogować do konta, wybrać opcję zakup biletu, miasto, przewoźnika, rodzaj środka transportu...
to czas o wiele się wydłuża. Przecież można powyższe zrobić na przystanku. Mógł jeszcze napisać, że przecież musiał wyjąć telefon, włączyć itd. :)
Podobnie gdyby ktoś się tłumaczył, że nie zdążył skasować biletu bo przecież po wejściu musiał zerknąć do torebki, wyjąć portfel, poszukać w nim biletu a to przecież troszkę czasu zajmuje, dlatego nie zdążył skasować przed kontrolą. :)
Tłumaczenie większości gapowiczów.
Bilet należy skasować niezwłocznie po wejściu. Szukanie biletu, czy też zabawa telefonem to zbędna zwłoka której można uniknąć, stąd należna opłata dodatkowa.

Powrót