Biezace kopie akt sadowych

• Autor wątku Autor wątku Bogna111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bogna111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam prowadzona sprawe majatkowa w drugim koncu Polski (nieruchomosc).
Ze wzgledu na wysokie koszta podrozy niemozliwe jest dla mnie podrozowanie tam i z powrotem aby tylko miec wglad w akta. W jaki sposob mozna to rozwiazac? czy moge wystawic komus ( siostra, kolezanka) upowaznienie aby osoba ta robila kopie akt dla mnie i przesylala mi poczta?
Czy moze ktos ma lepszy pomysl.
Moje drugie pytanie : jakiego argumentu uzyc aby przeniesc sprawe do innego sadu rejonowego tj. miescowosci gdzie mieszka dwoje z trzech uczestnikow sprawy ? Nadmieniam, ze obecnie zadna ze stron nie mieszka w miejscowosci gdzie toczy sie sprawa o podzial.
Dziekuje za pomoc.

Najlepiej ustanowić pełnomocnika w sprawie z tamtej miejscowości i po kłopocie.

dodam, iż przeniesienie sprawy nie jest możliwe, ponieważ sprawy związane z nieruchomościami objęte są tzw. właściwością wyłączną (czyli rozpatrywane są wyłącznie przez sądy w okręgu których te nieruchomości są położone)

dziekuje za pomoc..niestety pelnomocnik jest z miejscowosci gdzie mieszkam i raczej go nie zmienie ze wzgledu na koszty..sprawy majatkowe sa dosc kosztowne..a przeniesienie - znam ten przepis ale ludzilam sie ze ktos zna jakis unik..dzieki serdeczne..

Powrót