Big Info Sp.z o.o. Egzekucja Komornicza Wołomin

• Autor wątku Autor wątku win3tou
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

win3tou

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich. Kilka lat temu zostałem oszukany przez firmę Big info Sp.z o .o Do jakiegoś momentu w ogóle nie reagowałem na przesyłane do mnie nakazy zapłaty gdyż były wysyłane listem zwykłym. Myślałem ze cała sprawa umrze śmiercią naturalną. Jednak rok temu otrzymałem wezwanie do zapłaty przesłane listem poleconym (podobne do tego dzisiejszego z załącznika) z którego wynika, że aktualnie sprawę przejął komornik z Wołomina. Postanowiłem działać, po konsultacji z prawnikiem sprawę zgłosiłem do Prokuratury Okręgowej w Katowicach i dołączyłem się do pozwu zbiorowego. Od tego momentu nie otrzymałem już od nich żadnego listu... aż do dzisiejszego dnia.

Co w takiej sytuacji należy zrobić ?
Dlaczego nękają mnie pismami jeśli się odwołałem ?

W załączniku zamieściłem skan wezwania do zapłaty z dnia dzisiejszego.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
A gdzie i kiedy przegapiłeś nakaz zapłaty z sądu?

Nakazu z sądu nigdy nie otrzymałem. Jedynie nakazy komornicze podobne do tego z załącznika tylko kwota do zapłaty była niższa.(Jak wynika z pisma naliczają 0,33zł z każdy dzień zwłoki)

Zacznij od właściwego nazewnictwa. Nie nazywaj nakazami zapłaty wezwań do zapłaty, czy też pism od komornika.
Ważny jest nakaz zapłaty wydany przez sąd. Odbierasz wszystkie przesyłki awizowane? Dowiedz się kiedy został wysłany przez sąd do Ciebie nakaz zapłaty (dosłownie: nakaz zapłaty), pod jaki adres była zaadresowana przesyłka sądowa (ta z nakazem zapłaty) i jaką adnotację o jej losie (zwrotne potwierdzenie odbioru) ma sąd. Te informacje możesz uzyskać wyłącznie w sądzie. Chwytaj za telefon i je uzyskaj. Potem podaj nam, wtedy Ci coś podpowiemy (na pewno nie dołączanie się do pozwu zbiorowego).

Ostatnio miałem problem z internetem dlatego pisze dopiero teraz.
Dzwoniłem do sądu.Sprawa odbyła się na posiedzeniu niejawnym. Decyzje zapadły bez mojej wiedzy. Dowiedziałem się również że cała sprawa prowadzona jest przez E-sąd(pierwsze słyszę) oraz że nakaz klauzuli wykonawczej przyszedł dnia 20.06.2014r.

Proszę o pomoc bo już naprawdę nie wiem co robić.:(

win3tou napisał:
nakaz klauzuli wykonawczej
My tu nie wiemy co to jest "nakaz klauzuli wykonawczej" (w Polsce nie istnieje taki twór). Dokładnie (bardzo dokładnie) odpowiedz na pytania, które Ci zadałem w poprzednim poście. Albo nie zawracaj głowy.

Witam
W 29 lutego 2016 dostałem listem poleconym ostateczne przed sadowe wezwanie do zapłaty od firmy big info za nie zapłacone dwie fv z roku 2012 i 2013. z 7 dniowym terminem zapłaty.W roku 2013 działalność była zawieszona,na wezwaniu nie widnieje żadna informacja od kogo nabyli wierzytelność tylko daty wystawienia fv i numery tych fv. Poza tym straszą zajęciem majątku itp.znane mi sa firmy :Premium Internet Services ,oraz
Online Solutions Pro GmbH podejrzewam ze ma to związek z tymi firmami.Poradźcie co dalej z ty robić.

Witam
ok tylko w tym momencie do zapłaty jest niecałe 3 tys zł
po wyroku sądu dojdą koszty sądowe i kwota wzrośnie do ok 5 tyś chciałbym uniknąć takich wydatków.

olivierst napisał:
ok tylko w tym momencie do zapłaty jest niecałe 3 tys zł po wyroku sądu dojdą koszty sądowe i kwota wzrośnie do ok 5 tyś chciałbym uniknąć takich wydatków.
Jeśli lubisz płacić cokolwiek i komukolwiek kto tylko napisze ci list z żądaniem, a do tego nie bierzesz pod uwagę bezzasadności roszczenia i wygranej w sądzie - to po co zadajesz tutaj pytania? Płać - zapewne frajerskie - pieniądze bo "teraz jest 3 tys a potem będzie 5 tys"...

Powrót