bilet lotniczy

• Autor wątku Autor wątku tabula2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tabula2 napisał:
Dzięki, super to forum...
Równie dobrze osoba która poprosiła cię o zakup biletów , może powiedzieć że dała ci poieniądze za bilety do ręki przed zakupem .
Jak udowodnisz że tak nie było ?

Koledzy już wyjaśnili, że od strony prawnej tematu nie ma, ale...

Możesz wysłać groźnie wyglądające pismo z wezwaniem do zapłaty, za potwierdzeniem odbioru, gdzie będzie dużo górnolotnych stwierdzeń o tym, że sprawę skierujesz do sądu i prokuratury. A nuż się przestraszy i zapłaci... Lub chociaż napisze, zadzwoni, powie (nagrywaj!), że taka umowa miała miejsce.

Abrakadabra3210 napisał:
Koledzy już wyjaśnili, że od strony prawnej tematu nie ma, ale...

Możesz wysłać groźnie wyglądające pismo z wezwaniem do zapłaty, za potwierdzeniem odbioru, gdzie będzie dużo górnolotnych stwierdzeń o tym, że sprawę skierujesz do sądu i prokuratury. A nuż się przestraszy i zapłaci... Lub chociaż napisze, zadzwoni, powie (nagrywaj!), że taka umowa miała miejsce.

i to jest opcja :)

tabula2 napisał:
Witam, proszę o podpowiedź co mogę zrobić w takiej sytuacji.
Zostałam poproszona o zakup biletów lotniczych grzecznościowo, ponieważ osoba, która ich potrzebowała nie ma konta internetowego oraz nie umiała sobie poradzić z zakupem przez internet. Bilety kupiłam, mam potwierdzenia przelewów za bilety ze swojego konta. Nie miałam podstaw, żeby nie wierzyć, że nie odzyskam pieniędzy. Niestety osoba ta powiedziała, ze mi nie zwróci pieniędzy. Jakie kroki mogę podjąć, żeby je odzyskać. Chodzi o kwotę 600 zł. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Pytanie nr 1:
Czy bilet został już wykorzystany? :)

Powrót